تعداد پلاگین‌ها در سایت وردپرسی

صفحه اصلی » طراحی سایت » تعداد پلاگین‌ها در سایت وردپرسی


زمان مطالعه: 6 دقیقه

تعداد پلاگین‌های مجاز برای استفاده در سایت وردپرسی

تعداد پلاگین‌های مجاز برای استفاده در سایت وردپرسی یکی از دغدغه‌های هر طراح سایتی است. در این آموزش این موضوع را بررسی می‌کنم.

بدون پلاگین‌ها، دنیای وردپرس جای کاملاً متفاوتی خواهد بود. خوشبختانه به لطف پلاگین‌های مفید و کاربردی، وبمسترها می‌توانند تقریباً هر کاری را با سایت خود بکنند. همین موضوع باعث شده تا وردپرس تبدیل به بهترین پلتفرم مدیریت محتوا در جهان شود.

اما همین پلاگین‌ها اگر تعدادشان در یک سایت زیاد شود، باعث کاهش سرعت سایت می‌شوند و حتی ممکن است مشکلات امنیتی مختلفی برای ما ایجاد کنند.

با این اوصاف تعداد پلاگین‌های مجاز برای استفاده در سایت وردپرسی چقدر است؟

تعداد پلاگین‌های سایت وردپرسی؟ سؤال غلط… کاملاً غلط

سؤالی که این آموزش در صدد پاسخگویی به آن است یک سؤال کاملاً غلط است؛ هرچند به طور متداول پرسیده می‌شود. اما چرا این سؤال اشتباه است؟

  • کیفیت پلاگین‌ها
  • آپدیت پلاگین‌ها و البته وردپرس و قالب
  • کیفیت قالب اصلی
  • هاستینگ قوی

در ادامه در مورد هر یک از این موارد کمی صحبت می‌کنم.

کیفیت پلاگین‌ها

کیفیت همه‌ی پلاگین‌ها با هم یکسان نیست. مثلاً ممکن است یک پلاگین به خاطر:

  • کدنویسی ضعیف
  • استاندارد نبودن
  • استفاده از کتابخانه‌های زیاد
  • حجیم بودن
  • ارائه‌ی ویژگی‌های متنوع و اغلب غیرکاربردی
  • به روز نبودن
  • و دلایلی از این قبیل

به اندازه‌ی چندین پلاگین سرعت سایتمان را کاهش دهد. پس مشکل اصلی همیشه تعداد پلاگین‌های نصب شده در وردپرس نیست. بلکه گاهی مشکل اصلی، کیفیت پلاگین‌هایی است که نصب می‌کنیم.

وقتی می‌گوییم تعداد زیاد پلاگین‌ها برای سایت مناسب نیست، منظورمان این نیست که کلاً قید همه‌شان را بزنید.

برای هر کاری که می‌خواهید انجام دهید چندین یا بعضاً چند ده پلاگین وجود دارد. شما باید تفاوت بین پلاگین‌های خوب و بد را متوجه شوید و انتخاب درستی کنید. مهم‌ترین عوامل در انتخاب یک پلاگین در بین انبوهی از پلاگین‌های مشابه این‌ها هستند:

  • توصیه‌ی متخصص‌ها
  • شهرت پلاگین
  • شهرت ناشر (یا بررسی سایر محصولات ناشر)
  • زمان آخرین آپدیت
  • تعداد نصب
  • قدمت

آپدیت پلاگین‌ها

در یک سایت وردپرسی که مثلاً ۳۰ عدد پلاگین دارد، ممکن است ۲۹تای آن‌ها آپدیت باشند و فقط یکی از آن‌ها آپدیت نباشد. در این مثال فرضی این امکان وجود دارد که همان پلاگین آپدیت نشده دارای یک باگ امنیتی باشد و  تهدیدی بزرگ برای کل سایت ایجاد کند، در حالی که دیگر پلاگین‌ها کاملاً سالم هستند.

پس همان طور که روی «تعداد» حساسیت به خرج می‌دهیم، باید روی مسأله‌ی «آپدیت» نیز حساسیت به خرج دهیم. یک پلاگین آپدیت نشده می تواند تمام هسته وردپرس را دچار خطر امنیتی کند.

دو سایت را در نظر بگیرید که یکی ۳۰ پلاگین و دیگری ۱۰ پلاگین دارد. نکته این که ۱۰ پلاگین سایت دوم تمامشان جزو پلاگین‌های سایت اول هم هستند. یعنی هر کدام ۱۰ پلاگین مشترک دارند ولی سایت اول علاوه‌بر این تعداد، ۲۰ پلاگین بیشتر هم دارد. سایت اول هر ۳۰ پلاگینش آپدیت است ولی سایت دوم بیشتر از یک سال است که هیچ آپدیتی انجام نداده است. در این مثال فرضی احتمال خیلی زیادی وجود دارد که اوضاع سایت اول بسیار بهتر از سایت دوم باشد. هم از لحاظ سرعت و هم از لحاظ امنیت.

تعداد پلاگین‌های سایت وردپرسی

کیفیت قالب اصلی

حتی کیفیت قالب سایت هم در تعداد پلاگین‌های مجاز برای استفاده در سایت وردپرسی موثر است. سایت شما منابع پردازشی مشخصی (هاست) در اختیار دارد. کار این منابع پردازشی، اجرای هرچه بهتر سایت شما است. بخشی از این منابع پردازشی به اجرای وردپرس و دیتابیس آن اختصاص دارد. بخشی هم به قالب سایت شما. باقی مانده هم سهم پلاگین‌هاست. (البته این جمله‌ی ۱۰۰٪ دقیقی نبود، ولی برای درک بهتر قضیه بیاید این جملات را از من قبول کنیم.)

حالا هر قدر قالب شما کدنویسی ضعیف‌تری داشته باشد، سنگین‌تر باشد و سرعت لود پایین‌تری داشته باشد منابع بیشتری مصرف می‌کند و سهم کمتری به پلاگین‌های شما می‌رسد. در نتیجه پلاگین‌های شما کند کار می‌کنند و شما تجربه‌ی کاربری خوبی نخواهید داشت.

اگر در آینده به نتیجه برسید که مثلاً پلاگین فرم‌سازتان خوب نیست، تعویض آن با یک پلاگین فرم‌ساز دیگر خیلی ساده است. شما در اکثر موارد حتی نیاز به بازطراحی فرم‌ها هم ندارید. پلاگین‌هایی هستند که فرم‌های مثلاً کانتکت فرم ۷ شما را به فرم‌های گرویتی فرم تبدیل می‌کنند. به همین سادگی. اما در مورد قالب سایت، این طور نیست. تعویض قالب کار بسیار بسیار زمان‌بر و خسته‌کننده‌ای است. در اکثر موارد شما نیاز دارید که تمام صفحات (برگه‌ها) را بازطراحی کنید.

به همین دلایل شما از ابتدا باید قالب سایت خود را با دقت بالا و وسواس بسیار زیادی انتخاب کنید. یکی از بهترین قالب‌های وردپرس قالب فلت‌سام است. این قالب برای اکثر سایت‌های فروشگاهی، شرکتی، شخصی و محتوامحور عالی است.

من بیشتر از ۹۰٪ پروژه‌های طراحی سایت خود را با این قالب انجام می‌دهم.

هاستینگ خوب و نقش آن در تعداد پلاگین‌های سایت وردپرسی

یک سایت که بهینگی قالب، پلاگین و… آن در حد متوسط قرار دارد، روی یک هاست قوی سرعت به مراتب بهتری دارد از سایتی که بهینگی قالب، پلاگین و… آن در حد بسیار عالی است؛ ولی هاست آن ضعیف است.

اهمیت هاست خوب تا آن‌جاست که بعضی از شرکت‌ها برای سایتشان هزینه‌های چندصد تا چندهزار دلاری در ماه می‌کنند.

اکثر ما عادت داریم که موقع خرید هاست، گزینه‌های ارزان قیمت‌تر را انتخاب می‌کنیم و بعد در طول کار به خاطر کندی وردپرس شکایت می‌کنیم و فکر می‌کنیم اگر سایتمان تماماً کدنویسی شده بود چقدر اوضاع بهتر بود.

اکیداً توصیه می‌کنم از هاست‌های باکیفیت استفاده کنید. قبل از خرید هاست با شرکت هاستینگتان مشورت کنید تا گزینه‌ی مناسبتان را به شما پیشنهاد دهند. اگر کاربر میهن‌وبهاست هستید، گزینه‌ی هاست لینوکس پربازدید ایران را به شما توصیه می‌کنم. از هاست‌های عادی گران‌تر است ولی واقعاً ارزشش را دارد. در صورتی که سایتتان رشد کرد و بازدیدکننده‌هایتان زیاد شد باید به سمت سرور مجازی و بعدتر به سمت سرور اختصاصی حرکت کنید.

فراموش نکیند که تمام منابع پردازشی هاست برای قالب و پلاگین و… نیست. هر بازدیدکننده هم مقداری بار پردازشی برای هاست شما دارد. اگر هاست شما قدرت کافی نداشته باشد، با کمی افزایش بازدیدکننده اوضاع بدجوری بی‌ریخت می‌شود.

تعداد پلاگین‌های مجاز برای استفاده در سایت وردپرسی

آیا برای هرکاری به یک پلاگین نیاز است؟

بعضی کارها خیلی خیلی ساده و جزیی هستند و بدون استفاده از پلاگین‌ها هم می‌توان آن‌ها را انجام داد. کافی است تنها کمی HTML و CSS بلد باشیم. مثلاً خیلی‌ها برای جاستیفای کردن متن در وردپرس یک پلاگین نصب می‌کنند، درحالی که می‌توان این کار را بدون پلاگین و به سادگی هم انجام داد.

اگر HTML و CSS بلد نیستید، می‌توانید آن‌ها را در عرض چند روز تا حد قابل قبولی یاد بگیرید. بهترین مرجع یادگیری این زبان‌ها سایت w3schools.com است.

کارهای زیادی هم وجود دارند که برای انجامشان به چیزی بیشتر از HTML و CSS نیاز است، اما در عین حال نیازی به یادگیری php و… نیست. کافی است کمی در اینترنت جستجو کنید و کدهای مربوطه را پیدا و در جاهایی مثل فانکشن قالب قرار دهید. اگر با این موضوع بیگانه هستید، اجازه ندهید جملات اخیر به دلتان ترس بیاندازد. همه چیز ساده‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد.

شما برای یک موضوع جستجو می‌کنید. یک قطعه کد پیدا می‌کنید. آن‌جا برایتان دقیق توضیح داده شده که به چه مسیری بروید و آن کد را دقیقاً کجا بگذارید.

استفاده از قطعه کدهای کوچک

به کمک این روش من بیشتر از ۱۰ پلاگین که قبلاً در سایتم نصب بود را پاک کردم. من قبلاً برای فراخوانی ویرایشگر کلاسیک وردپرس، مجاز کردن آپلود تصاویر SVG، حذف بخش سلامت سایت و… پلاگین‌های مجزا داشتم. ولی امروز هر کدام از این موارد را تنها با یک قطعه کد انجام داده‌ام.

تعداد پلاگین‌های سایت وردپرسی

اگر تازه‌کار هستید و نمی‌دانید که برای کارهای مد نظرتان کد آماده وجود دارد یا خیر، نگران نباشید. به زودی و بر اثر تجربه خیلی چیزها دستتان می‌آید. ولی برای شروع به حرکت در این مسیر سرچ کنید.

مثلاً فرض کنید شما برای حذف قابلیت ویرایش قالب و پلاگین‌ها از پیشخوان وردپرس یک پلاگین نصب کرده‌اید. سرچ کنید: «حذف ویرایش قالب و پلاگین‌های وردپرس با کد». من همین الآن این عبارت را سرچ کردم و در همان نتیجه‌ی اول چیزی که می‌خواستم را پیدا کردم. این کار را برای تک تک پلاگین‌هایتان انجام دهید.

البته قرار نیست مابه‌ازای هر پلاگین قطعه کدی وجود داشته باشد. همین که تعدادی از پلاگین‌ها را هم بتوانید به این شیوه جایگزین کنید، عالی است. بعضی از پلاگین‌ها هم کارهای مهم و بزرگی در سایت انجام می‌دهند. سراغ آن‌ها نروید که وقت تلف کردن است. مثلاً انتظار ندارید که پلاگین المنتور را حذف کنید و به جای آن یک قطعه کد در یک جایی کپی پیست کنید؟

پلاگین WPCode برای کاهش تعداد پلاگین‌های سایت وردپرسی در سایت

بهترین منبعی که برای این قسم جایگزینی‌ها من سراغ دارم، پلاگین WPCode است. این پلاگین بی‌نظیر است. در کتابخانه‌ی این پلاگین چند ده قطعه کد آماده وجود دارد که از بسیاری از آن‌ها به سادگی می‌توانید استفاده کنید. اگر با این پلاگین ارتباط لازم را برقرار کنید، هرگز پروژه‌ای را بدون این پلاگین استارت نمی‌زنید.

نتیجه‌ی نهایی

در پایان به شما توصیه می‌کنم که همین الآن کیفیت هاست خود را بررسی کنید. سپس از استاندارد بودن قالب خود مطمئن شوید. در مرحله‌ی بعدی به لیست پلاگین‌هایی که در وردپرس خود دارید، نگاهی بیندازید. به احتمال زیاد چیزهای زیادی برای حذف وجود دارند. در انتها نیز مطمئن شوید که همه چیز به آخرین نسخه آپدیت هستند.

راستی… امیدوارم که متوجه شده باشید که تعداد پلاگین‌های مجاز برای استفاده در سایت وردپرسی دقیقاً چندتاست!!

در صورتی که ابهام یا سؤالی دارید، کامنت بذارید و بپرسید. خیلی سریع بهتون جواب میدم و بعد بهتون ایمیل می‌زنم و اطلاع میدم که جواب رو چک کنید.

نظر کاربران در مورد مطلب: «تعداد پلاگین‌ها در سایت وردپرسی»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به آدرس meysam.arabi@outlook.com ایمیل بزنید. در کمتر از ۴ ساعت پاسخگوی شما خواهیم بود.