زمان مطالعه: 4 دقیقه
فهرست محتوای این مطلب:
جاستیفای کردن متن در وردپرس
جاستیفای در وردپرس با مشابه همین کار روی کاغذهایی که پرینتشان میکنیم، یک تفاوت اساسی دارند. تفاوت در حالات مختلف نمایش.
عادت کردهایم که وقتی قرار است یک کاغذ مثلاً آچهار را پرینت کنیم، آن را Justify کنیم تا خطوط شکیلتر به نظر برسند. یک کاغذ آچهار، همیشه آچهار است و قرار نیست در شرایط مختلف تغییر اندازه بدهد. به همین علت جاستیفای کردن خطوط در آن نه تنها عیبی ندارد، بلکه به ظاهر بهتر و چشمنوازتر شدن آن صفحه نیز کمک میکند.
بیاید قبول کنیم دنیای پرینت و چاپ با دنیای سایت خیلی خیلی تفاوت دارد. جاستیفای در سایت ممکن است گاهی ظاهر نوشتهها و سطور را بد کند. همین پاراگرافی که در حال خواندن آن هستید را در نظر بگیرید. آخرین کلمهی سطر اول این پاراگراف در گوشی، تبلت و لپتاپ با هم متفاوت است.
در لپتاپهای مختلف (۱۳ اینچی، ۱۵ اینچی و…) هم همین طور. وقتی شما در صفحه نمایش خود یک متن را جاستیفای میکنید، ممکن است همه چیز به نظر خوب بیاید و شما دیگر کاری نکنید، اما در یک صفحه نمایش دیگر کلمات در یک سطر به شکل عجیبی (مثلاً با فاصلههای زیاد و نامتعارف از هم) چیده شوند تا حالت جاستیفای حفظ شود.
این مشکل در صفحهنمایشهای کوچک (موبایل و تبلتهای کوچک موسوم به فبلت) بیشتر به چشم میخورد. پس بهتر است در سایت از جاستیفای کردن نوشتهها اجتناب کنیم.
در این تصاویر، اجرای بد جاستیفای در موبایل را میبینید.
حذف جاستیفای توسط وردپرس
با همین منطق، وردپرس از نسخه ۴.۷ به بعد خود دکمهی جاستیفای را از ویرایشگر متن خود حذف کرد و فقط دکمههای مربوط به راستچین، وسطچین و چپچین را باقی گذاشت.
شاید همین که وردپرس هم این دکمه را حذف کرده است، دلیلی کافی برای ما باشد تا به سمت جاستیفای کردن متن نرویم. شاید در ابتدای کار به نظر شما پاراگرافها زشت و بهم ریخته بیایند، اما اطمینان داشته باشید که این طور نیست. شما فقط به این حالت جاستیفای نبودن، عادت ندارید. همین.
اما اگر هنوز اصرار به جاستیفای کردن دارید، یا قبول کردهاید که جاستیفای را کنار بگذارید؛ اما در یک جای مشخص (مثلا در بخشی از یک لندینگ پیج) استثنائاً نیاز به جاستیفای دارید، با ادامهی این مقاله همراه باشید.
جاستیفای در ورپرس با شورتکد
اگر به ندرت یا فقط گاهی به جاستیفای کردن یک متن احتیاج پیدا میکنید، نیاز نیست تا پلاگینی را برای این کار نصب کنید. برای جاستیفای کردن پاراگراف مد نظر، آن پاراگراف را با موس انتخاب کنید و شورتکد Ctrl Shift J را از روی کیبورد فشار دهید. در مکینتاش باید از شورتکد Ctrl Option J استفاده کنید. به این ترتیب پاراگراف شما مطابق با تصویر زیر جاستیفای میشود.
البته لازم نیست حتماً همهی پاراگراف را انتخاب کنید و بعد این شورتکد را بزنید. حتی اگر یک کلمه از پاراگراف را با موس در حالت انتخاب داشته باشید، کافی است و حالت تراز به تمام پاراگراف شما اعمال میشود. بدیهی است که شما میتوانید چند پاراگراف را همزمان در حالت انتخاب داشته باشید و سپس یکبار این شورتکد را فشار دهید.
جاستیفای در ورپرس با HTML
اگر به هر دلیلی موفق به استفاده از روش شورتکد نشدید، از حالت «دیداری» ویرایشگر به بخش «متن» بروید و متنی که میخواهید آن را جاستیفای کنید، در بین دو کد زیر قرار دهید:
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد.
جاستیفای در وردپرس با پلاگین
اگر از دسته کاربرانی هستید که با جاستیفای به کرات سر و کار دارید یا به هر دلیلی ترجیح میدهید که عمل جاستیفای کردن برایتان سریعتر و دمدستیتر باشد، باید از پلاگینها استفاده کنید.
-
پلاگین Who Stole the Text Justify Button
اگر صرفاً یک دکمه جاستیفای کار شما را راه میاندازد و به امکانات بیشتری نیاز ندارید، میتوانید از پلاگین Who Stole the Text Justify Button استفاده کنید. این پلاگین رایگان است و به سادگی از مخزن وردپرس قابل دانلود است.
بعد از نصب این پلاگین، یک دکمه جاستیفای با همان آیکون معروف و همیشگیاش به نوار ویرایشگر متن وردپرس اضافه میشود که به کمک آن میتوانید هر متنی را تنها با یک کلیک جاستیفای کنید.
اگر این دکمه را در نوار ویرایشگر متن خود نمیبینید، دکمهی «تغییر نوار ابزار» را بزنید تا ردیف دوم ویرایشگر متن که پنهان است، آشکار شود. دکمهی جاستیفای، در انتهای ردیف دوم قرار گرفته است. اگر دکمهی تغییر نوار ابزار را نمیشناسید، کافی است موس خود را به روی دکمههای ویرایشگر متن ببرید تا اسم دکمهها به شما نشان داده شود.
-
پلاگین TinyMCE Advanced
اگر انتظارات بیشتری از ویرایشگر متن خود دارید، پلاگین TinyMCE Advanced یک گزینهی فوالعاده است. این پلاگین، علاوه بر دکمهی جاستیفای امکانات متعدد دیگری نیز به شما میدهد که با آزمون و خطا میتوانید آنها را بررسی کنید.
در نظر داشته باشید که پلاگین TinyMCE Advanced دکمه جاستیفای (و نیز سایر دکمهها و امکانات خود) را به صورت خودکار به ویرایشگر متن وردپرس اضافه نمیکند. بعد از فعالسازی پلاگین از پیشخوان وردپرس به مسیر زیر بروید:
تنظیمات > TinyMCE Advanced
در این مرحله مشخص کنید که از ویرایشگر جدید گوتنبرگ استفاده میکنید یا ویرایشگر کلاسیک. سپس دکمهها و امکانات مورد نیاز خود را به کمک Drag And Drop به ویرایشگر خود اضافه و در نهایت، تنظیمات را ذخیره کنید.
این پلاگین نیز رایگان بوده و از مخزن وردپرس قابل دانلود است.
پیشنهاد من
در این آموزش در رابطه با جاستیفای در وردپرس صحبت کردم. اگر دوست دارید علاوهبر جاستیفای نوشتهها، در رابطه با فونت نوشتهها هم اطلاعات بیشتری داشته باشید، آموزش فونت فارسی را در وبلاگ من بخوانید.
درود برشما و ممنون از سایت خوبتون. من چندتا افزونه برای اینکار نصب کردم. حتی افزونه ادیتور کلاسیک رو نصب کردم اما یه مشکلی که دارم اینه که در ادیت صفحه اصلی قالب 2024 وردپرس (صفحه اول) امکان جاستیفای کردن ندارم اصلا. اما در ادیت کردن برگه های جدید و نوشته ها این قابلیت فعال هست. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
من الآن روی قالب ۲۰۲۴ وردپرس و با استفاده از شورتکد Ctrl Shift J امتحان کردم و هیچ مشکلی نبود. متن توی صفحهی اصلی جاستیفای شد.
اما اگه برای شما مشکلی وجود داره، از روشی که توضیح میدم استفاده کنید.
ابتدای پاراگراف مورد نظرتون به صورت دستی کد
رو اضافه کنید و انتهای پاراگراف رو هم با تگ p ببندید:
بعدش دیگه نباید مشکلی داشته باشید. اما اگه ۱٪ مشکل حل نشد، ابتدای پاراگراف این کد رو بذارید:
انتهاش رو هم مثل قبلی با تگ p ببندید.
اگه باز هم مشکلتون حل نشد، احتمالاً یکی از پلاگینهاتون با قالبتون تداخل داره.
من فکر میکردم اگر جاستیفای نکنم مطالب سایت رو کارم غیرحرفهای و اشتباه هستش. ولی ظاهر بدی که داشت رو نمیتونستم هیچوقت برای خودم توجیه کنم.
ممنون خیلی مفید بود این مطلب برای من
یه نکته رو هم من به این آموزش اضافه کنم.
وقتی تمام خطوط در انتها با هم مساوی باشند (یعنی آخر هر سطر نسبت به سطر پایینش عقبتر یا جلوتر نباشه) چشم خسته میشه.
این یکسان نبودن مکان پایان هر سطر، به چشم فرصت حرکت میده و به این ترتیب چشم کمتر خسته میشه و آدم بهتر نوشته رو میخونه.
بله. کاملاً حرف شما درسته