کلود چیست؟ کجاست؟ آیا ما الان در کلود هستیم؟ این سؤالات را احتمالاً تا کنون شنیده یا حتی از خودتان پرسیده اید. اصطلاح «سرویس کلود» همه جا هست.
احتمالاً شما همین حالا در حال استفاده از سرویس کلود هستید، حتی اگر متوجه آن نباشید. اگر از سرویس آنلاین برای فرستادن ایمیل، ویرایش اسناد، تماشای فیلم، گوش کردن به موسیقی، بازی یا ذخیرهی عکس و سایر فایلها استفاده میکنید، این احتمال وجود دارد که سرویس کلود در پشت صحنه این امور را ممکن سازد.
به سادهترین بیان، سرویس کلود به معنی ذخیره کردن اطلاعات و برنامهها و دسترسی به آنها از طریق اینترنت به جای هارد کامپیوتر شما است. کلود به معنای ابر در حقیقت فقط نوعی استعاره از اینترنت است.
کلود به هیچ عنوان به هارد درایو شما کاری ندارد. وقتی روی هارد درایو خود اطلاعاتی را ذخیره میکنید یا برنامه ای را از روی آن اجرا میکنید، با ذخیره سازی لوکال کار کردهاید. همهی چیزهای مورد نیاز شما به لحاظ فیزیکی نزدیکتان هستند، یعنی با سرعت و به آسانی به اطلاعات دسترسی دارید؛ البته تنها روی همان کامپیوتری که با آن کار میکنید. اما در صورت استفاده از سرویس کلود یا فضای ابری در واقع شما یک هارد آنلاین در اختیار دارید و همهی اطلاعات، فایلها، عکس ها، شماره تلفنها و همهی دیتاهای مورد نیاز خود را روی تمام دستگاههایی که در آنها لاگین کرده باشید و به اصطلاح با یکدیگر سینک شده باشند، همه وقت و همه جا، در دسترستان خواهد بود. در ادامه تعدادی از بهترین سرویس های ذخیره سازی ابری را معرفی خواهیم کرد.
۱- کلود – گوگل درایو Google Drive
سیستم کلود گوگل یا همان گوگل درایو از بهترین سیستمهای ذخیره سازی ابری است و گوگل آن را پشتیبانی میکند. از مزایای این سرویس فعال بودن آن روی حساب گوگل شماست. یعنی شما را از داشتن اکانتهای متعدد بینیاز میکند. سرعت بالا و کاربری آسان از دیگر نقاط قوت این سرویس هستند. در صورت استفاده از سرویس رایگان گوگل درایو ۱۵ گیگابایت فضا در اختیار دارید. این در حالی است که نسخه پولی آن تا چند ترابایت فضا در اختیار شما قرار میدهد.
بررسیهای من نشان میدهد که برای استفاده از نسخهی وب این پلتفرم، گاها ممکن است نیازمند تغییر آیپی (استفاده از ویپیان) باشید. اما در اپلیکیشنهای آن چنین نیازی هیچ وقت وجود ندارد.
برای استفاده از گوگل درایو، کافی است گوگل کنید: drive google و یا این که به این لینک مراجعه کنید.
۲- دراپ باکس Dropbox
دراپباکس جزو پیشگامان صنعت کلود است. قدیمی، قدرتمند و شاید محبوبترین برند در عرصهی خدمات کلود به کاربران.
فرقی ندارد که از سرویسهای کدام کمپانی بیشتر استفاده میکنید. دراپ باکس در هر حال یک رابط کاربری بسیار ساده و محیطی کاربر پسند و شسته و رفته و البته قوی و حرفهای در اختیارتان میگذارد. در این سرویس امکان ذخیرهسازی همه نوع فایل و به اشتراکگذاری آنها برای شما فراهم است. همچنین قابلیت همگامسازی فایلها از طریق یک فولدر اختصاصی در سیستم عامل دسکتاپ شما و پشتیبانی از همهی پلتفرمهای جدید موبایل از نقاط قوت آن به حساب میآید. دراپ باکس ۲ گیگابایت فضای رایگان به شما میدهد و میتوانید با دعوت از دوستانتان آن را تا ۱۶ گیگابایت افزایش دهید.
برای استفاده از دراپ باکس، کافی است گوگل کنید: dropbox و یا این که به این لینک مراجعه کنید.
۳- آیکلود iCloud
آی کلود یا سیستم ابری اپل مخصوص دستگاههای دارای سیستم عاملهای تولید شرکت اپل است و قابلیت ذخیرهسازی همه نوع فایلی را به شما میدهد. این سرویس به کاربرانش ۵ گیگابایت فضای رایگان میدهد که البته با پرداخت هزینه قابل افزایش است. تنها عیب این مورد، محدود بودن به دیوایسهای اپل است. در صورتی که بخواهید اطلاعات خود را بر روی دو دستگاه دارای ویندوز و مکینتاش (سیستم عامل لپتاپها و دسکتاپهای اپل) سینک کنید، آیکلود این امکان را به شما نمیدهد.
برای استفاده از گوگل درایو، کافی است گوگل کنید: google drive و یا این که به این لینک مراجعه کنید.
۴- وان درایو Microsoft OneDrive
مزیت سرویس کلود مایکروسافت سرعت بالا در آپلود است و تا ۲۵ گیگابایت فضا به کاربر خود میدهد. به این سیستم از طریق سایت میتوان سترسی پیدا کرد و اپلیکیشن ویندوز، ویندوزفون، آیفون و اندروید نیز برای آن منتشر شده است. همچنین قابلیت ویرایش فایل های آفیس به صورت مستقیم در آن فراهم است. در صورتی که کاربر ویندوز هستید، این گزینه شاید بهترین پیشنهاد برای شما باشد. واندرایو به شکل خیلی خوبی با ویندوز ادغام شده و نتیجهی سینک فوقالعاده است.
برای استفاده از آیکلود، کافی است گوگل کنید: icloud و یا این که به این لینک مراجعه کنید.
۵- فضای کلود آمازون Amazon Web Services – AWS
سرویس ابری آمازون از قدرتمندترین ومحبوب ترین سرویسهای کلود است. این سرویس ۵ گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربران خود میگذارد. مشتریان Amazon Prime میتوانند با حساب کاربری خود به صورت نامحدود و رایگان عکس روی Cloud Drive آمازون نگهداری کنند.
برای استفاده از آمازون درایو، کافی است گوگل کنید: amazon drive و یا این که به این لینک مراجعه کنید.
در این صورت هر اپلیکیشنی ، مثل تلگرام و فیس بوک و … باید سرویس cloud داشته باشند؟
به عبارتی بله. اونها هم روی کلاود هستند. هر سایت و اپلیکیشن آنلاینی هم روی کلاوده. البته این نوع کلاود با چیزی که توی این مطلب در موردش توضیح دادیم، تفاوتهای زیادی دارند.
خیلی ساده و رسانا نوشتید. ممنون
تشکر .فوق العاده
مرسی .عالی