آموزش گرفتن اسکرینشات از صفحهی موبایل و کامپیوتر
اسکرینشات گرفتن به نظر ساده میآید. واقعاً هم همینطور است. اما در این میان نکاتی وجود دارد که شاید دانستن آنها به ما کمک کند تا خروجی کارمان بهتر باشد.
همچنین ممکن است ما یک دستگاه جدید تهیه کرده باشیم و اسکرینشات گرفتن در آن متفاوت با دستگاه قبلیمان باشد. پس در این آموزش با ما همراه باشید.
اسکرینشات در اندروید
برای اسکرینشات گرفتن در گجتهای اندرویدی کافیست دکمهی Volume (کم کردن صدا) را همزمان با دکمه Power (دکمه خاموش/روشن و قفل صفحه نمایش) برای لحظهای کوتاه بگیرید، سپس یک عکس از صفحه نمایش گرفته خواهد شد و میتوانید آن را در گالری و یا در اغلب دستگاهها در مسیر زیر بیابید:
Phone Storage\Pictures\ScreenShots
برخی کمپانیها روشهای متفاوت دیگری نیز برای این کار ارایه میدهند. برای مثال در گوشیهای سامسونگ برای گرفتن اسکرینشات باید دکمه –Volume (کم کردن صدا) را همزمان با کلید Home (دکمه عریض زیر صفحه نمایش) نگه دارید تا از صفحه عکس گرفته شود. برخی مدلهای مطرح سامسونگ همچون گلکسی S4، S5، سری نوت و… روشی جالب برای گرفتن اسکرینشات دارند به این ترتیب که تنها کافی است دست خود را از سمت راست صفحه نمایش به سمت چپ بکشید. به همین راحتی!
اسکرینشات در آیفون
تنها کافی است کلید Power را همراه با کلید Home (همان دکمه گرد معروف زیر نمایشگر اپلیها!) همزمان با هم نگه دارید تا از صفحه عکس گرفته و در حافظه (Photos) ذخیره شود.
برنامهی پیشفرض Photos امکان ویرایش اسکرینشاتهای گرفته شده را نیز در اختیار شما قرار میدهد.
اسکرینشات در ویندوزهای Seven، XP و ویستا
اگر شما نیز یکی از کاربران ویندوز Seven، XP و یا ویستا هستید، برای گرفتن اسکرینشات ابتدا کلید PRT SC SysRq(که معمولا در اطراف کلید Delete قرار گرفته) را برای یک بار فشار دهید. با این کار از صفحه مورد نظر عکس گرفته شده اما شما به آن دسترسی ندارید(!) و میبایست عکس را در جایی بچسبانید. درست همانند هنگامی که متنی را از جایی کپی میکنید و قصد دارید از آن در جای دیگری استفاده کنید. بهترین ابزار برای چسباندن عکس، همان Paint معروف این سیستم عامل هاست. بدین ترتیب ابزار Paint را باز کرده و با راست کلیک کردن بر روی صفحه و زدن Paste و یا فشردن همزمان کلیدهای Ctrl و V کیبورد، عکس گرفته شده را در محیط این ابزار چسبانده و در نهایت آن را با هر فرمتی که دوست دارید (فرمت jpg پیشنهاد میشود)، ذخیره کنید.
فراموش نکنید که در بعضی از لپتاپها دکمهی PRT SC SysRq همزمان با دکمهی Fn کار میکند. یعنی باید ابتدا دکمهی Fn را نگه دارید، سپس دکمهی PRT SC SysRq را بزنید. معمولا (و نه لزوما) لپتاپها برای مشخص کردن دکمههایی که نیاز به گرفتن Fn برای کار کردن دارند را با رنگ سورمهای مشخص میکنند.
اسکرینشات در ویندوز ۸ و ۸.۱ و ۱۰
ویندوز ۸ ویا ۸٫۱ مایکروسافت میتوانید با فشردن همزمان کلید ویندوز به همراه کلید Prt Sc SysRq به صورت مستقیم عکسی از صفحه گرفته و آن را ذخیره کنید. این عکسها در مسیر زیر ذخیره خواهند شد:
Computer/Pictures/ScreenShots
فراموش نکنید که در بعضی از لپتاپها دکمهی PRT SC SysRq همزمان با دکمهی Fn کار میکند. یعنی باید ابتدا دکمهی Fn را نگه دارید، سپس دکمهی PRT SC SysRq را بزنید. معمولا (و نه لزوما) لپتاپها برای مشخص کردن دکمههایی که نیاز به گرفتن Fn برای کار کردن دارند را با رنگ سورمهای مشخص میکنند.
اسکرینشات در مکینتاش (مکبوک، مکپرو و آیمک)
در مکبوک برای گرفتن اسکرینشات کافی است دو کلید Command و Shift را همزمان با هم نگه دارید و عدد ۳ را فشار دهید. به همین راحتی عکسی از صفحه نمایش گرفته شده و درست مقابل شما در همان Desktop ذخیره میشود. شما میتوانید توسط برنامهی پیشفرض Preview این عکس را کراپ کنید و قسمتهایی که مدنظرتان نیست را حذف کنید.
البته شما میتوانید از ابتدا فقط از بخشی از صفحه که به آن نیاز دارید، اسکرینشات بگیرید. برای این کار، در شورتکد بالا به جای عدد ۳، عدد ۴ را انتخاب کنید. یه المان سیبل مانند برای شما نمایش داده میشود تا فضای اسکرینشات خود را انتخاب کنید. با رها کردن موس، کار اسکرینشات تمام میشود.
راهنمای استفاده از ابزار Snipping Tool (برای ویندوز ۷ الی ۱۰)
ابتدا در کادر جستجو در منوی Start ، عبارت snip را وارد کنید.بعد از ظاهر شدن نتایج جستجو روی عبارت Snipping Tool کلیک کنید تا پنجرهی کوچک این ابزار باز شود.
شما با کلیک کردن روی فلش مشکی رنگ کنار گزینه new (این فلش مشکی رنگ در بعض ورژنها در کنار گزینه Mode قرار گرفته) با چهار گزینه جهت عکس گرفتن مواجه خواهید شد که بسته به نیازتان یک گزینهی آن را انتخاب خواهید کرد.
گزینه اول Free-form Snip است و به شما امکان عکس برداری از یک محدوده بدون قاعده را میدهد. با انتخاب این گزینه نشانگر ماوس به شکل یک قیچی درآمده و شما با برشی که از هر جای صفحه به هر شکلی که بزنید عکس میگیرد.
گزینه دوم Rectangular Snip است. این گزینه برای عکس گرفتن از یک محدوده مستطیل شکل استفاده میشود.
گزینه سوم Windows Snip است و به شما اجازه عکس گرفتن از پنجره ای که اکنون باز است را میدهد. (شما روی هر پنجره باز که یک بار کلیک کنید از آن عکس میگیرد.)
و گزینه آخر نیز Full-screen Snip میباشد که از کل صفحه مانیتور عکس میگیرد.
به محض انتخاب گزینه مورد نظر و کلیلک بر روی صفحه، در پنجره باز شده عکس مورد نظر شما برای انتخاب مکان ذخیره شدن با ۴ نوع فرمت متفاوت (png, jpg, gif, mht) نشان داده میشود. علاوه بر آن، در محیط باز شده امکان:
- کپی تصویر در حافظهی موقت (clipboard)
- ارسال مستقیم به پست الکترونیکی
- استفاده از قلم (pen) به رنگهای قرمز، آبی ، سیاه و رنگ قابل انتخاب (با تنظیم ضخامت، رنگ و نوع سر قلم صاف یا دایرهای)
- علامت گذاری توسط ماژیک فسفری رنگ
- پاک کن برای پاک کردن خطوط ایجاد شده
نیز موجود است.
گرفتن عکس با موبایل از صفحهی لپتاپ
گاهی لازم است که برای حل یک مشکل، از صفحهی لپتاپ اسکرینشات بگیریم و برای پشتیبانی یک مجموعهی دیگر ارسال کنیم. شدیداً توصیه میکنیم برای این کار حتما اسکرینشات بگیرید و از گرفتن عکس از صفحهی لپتاپ با گوشی خودداری کنید.
عکسهایی که با موبایل از صفحهی لپتاپ گرفته میشوند، وضوح اسکرینشات را ندارند. ممکن است پشتیبان برای خواندن بعضی از خطاها و جملات دچار مشکل شود.
یا ممکن است ما قاب خوبی نبندیم و ناخواسته، بدون این که متوجه باشیم، بخشی از صفحه که برای پشتیبان اهیمت دارد، در عکس نیفتند.
اما اگر به هر دلیلی مجبور بودید با موبایل از صفحهی لپتاپ عکس بگیرید، سعی کنید این کار را با ظرافت و حوصله انجام دهید. از روبرو عکس بگیرید. وقتی موبایل را کج (زاویهدار) نگه میدارید، خوانایی متون و وضوع تصویر بسیار کم میشود. فراموش نکنید که شما در حال عکاسی از یک منظره نیستید.
همچنین موبایل را جوری نگه دارید که تمام صفحهی مانیتور در عکس جا شود. صرفاً روی خطای ارایه شده تمرکز نکنید. برای پشتیبان ممکن است حتی برنامههای درحال اجرا (از طریق TaskBar) هم مهم باشد.
اگر هنوز میخواهید به جای اسکرینشات مستقیم، با موبایل از صفحه لپتاپ عکس بگیرید، نگاهی هم به مقالهی آموزش تبدیل موبایل به اسکنر بیندازید. برایتان مفید خواهد بود
قسمت اسکرینشات توی مکینتاش عالی بود. خیلی گیر بودم. مرسی