اکستنشن‌های کاربردی کروم برای وبمسترها

صفحه اصلی » طراحی سایت » اکستنشن‌های کاربردی کروم برای وبمسترها


زمان مطالعه: 5 دقیقه

اکستنشن چیست؟

اکستنشن‌های کاربردی کروم برای وبمسترها نقش تعیین کننده‌ای دارند. وبمسترها و طراحان حرفه‌ای سایت از این اکستنشن‌ها استفاده‌های زیاد می‌کنند. استفاده‌هایی که منجر به افزایش و دقت سرعت کارشان می‌شود.

اکستنشن یا ادآن در مرورگرهای اینترنت مثل پلاگین است در نرم‌افزارهایی نظیر وردپرس، فتوشاپ، ورد و… .

معادل فارسی این کلمه، افزونه است.

اکستنشن‌ها (یا ادآن‌ها) نرم‌افزارهای خیلی کوچکی هستند که به مرورگر اینترنت اضافه شده و قابلیت جدیدی را به مروگر اضافه می‌کنند. برای پیدا کردن اکستنشن‌های مورد نیاز خود و نیز نصب آن‌ها باید به کروم وب استور یا ادآن‌ فایرفاکس مراجعه کنید. بعد از نصب هر اکستنشن، آیکون مربوط به آن در گوشه‌ی بالا، سمت راست مرورگر شما نمایان خواهد شد.

اکستنشن‌های کاربردی کروم

در ادامه تعدادی از اکستنشن‌های کاربردی کروم را به شما معرفی می‌کنم. اما قبل از آن یادآوری می‌کنم که اگر در نصب این اکستنشن‌ها دچار مشکل شدید، IP خود را از طریق وی‌پی‌ان تغییر دهید و سپس روی لینک‌ها کلیک و برای نصب اقدام کنید.

"</a

اکستنشن AdBlock

با نصب این اکستنشن کروم تمام تبلیغات و پاپ‌آپ‌های سایت‌هایی که مشغول بازدید از آن‌ها هستید، بلوکه خواهند شد. در صورتی که این اکستنشن یک تبلیغ را (مثلاً یک بنر چشمک زن را) تشخیص نداد و بلوکه نکرد، شما می‌توانید به راحتی هرچه تمام به صورت دستی آن را به لیست بلوکه‌های آن اضافه کنید. با این کار به علت لود نشدن تبلیغات در مصرف اینترنت شما صرفه‌جویی خواهد شد و صفحات با سرعت بیشتری بارگذاری می‌شوند.

با توجه به این که درآمد بعضی از سایت‌ها صرفا از طریق تبلیغات است، عده‌ی زیادی استفاده از این اکستنشن رو از لحاظ اخلاقی درست نمی‌دانند. در همین راستا، برای متوقف کردن این اکستنشن کمپین‌هایی نیز در دنیای اینترنت شکل گرفته است.

اکستنشن Google Translate

این اکستنشن، مترجم گوگل (گوگل ترنزلیت معروف) را به گوشه‌ی مرورگر شما اضافه می‌کند. اگر یک کلمه را با درگ کردن، هایلات کنید (یعنی با موس آن را انتخاب کنید تا آبی شود) و سپس روی آیکون آن کلیک کنید، سپس معنی آن را به زبانی که شما از قبل در تنظیمات آن تعیین کرده‌اید، خواهد دید. همچنین می‌توانید کلمات مورد نظر خود را به صورت دستی در آن وارد کنید (بدون باز کردن سایت گوگل ترنزلیت) و یا این که با یک کلیک از این اکستنشن کروم بخواهید کل صفحه‌ای که در آن هستید را برای شما ترجمه کند.

اکستنشن Responsive Web Design Tester

طراح سایت هستید؟ این اکستنشن کروم برای شخص شما ساخته شده است. بعد از نصب آن، وارد سایتی که ساخته‌اید بشوید و روی آیکن اکستنشن کلیک کنید تا نحوه‌ی نمایش سایت خود در انواع موبایل‌ها، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها را ببینید.

اکستنشن What Font

روی آیکون اکستنشن کلیک کنید تا به حالت آماده‌باش در بیاید. حالا موس را روی نوشته‌ی مورد نظر خود ببرید تا متوجه شوید فونت آن نوشته چیست. این اکستنشن برای طراحان گرافیک، طراحان سایت و افرادی از این قبیل فوق‌العاده است. فراموش نکنید که بعد از اتمام کارتان، دوباره روی آیکون آن کلیک کنید تا از حالت آماده‌باش خارج شود و دیگر اسم فونت‌ها را به شما نشان ندهد.

اکستنشن کروماکستنشن Screenshot Screen

این اکستنشن، برای عکس گرفتن از صفحه نمایش مرورگر کاربرد دارد. فرض کنید در حال مشاهده سایتی هستنید و تصمیم می گیرید عکسی از قسمتی از آن سایت بگیرید. همچنین، امکانات خوبی برای گرفتن عکس و اضافه کردن متن و توضیحات به آن نیز در اختیارتان قرار می‌دهد.

اکستنشن Turn Off The Lights

اگر در صفحه‌ی سایتی که مشغول مشاهده‌ی آن هستید، ویدیویی موجود باشد، با کلیک بر روی آیکن این اکستنشن تمام صفحه سیاه خواهد شد به جز قسمت پخش ویدیو. به این ترتیب شما ویدیو را با دقت و راحتی بیشتری خواهید دید. بعد از کلیک مجدد بر روی آیکن آن، همه چیز به حالت قبلی بازخواهد گشت.

اکستنشن IE Tab

کاربرد عمومی: ممکن است با سایت‌هایی نظیر سنجش، سایت دانشگاه و… سر و کار داشته باشید که فقط با مرورگر IE سازگار باشند. در این صورت می‌توانید به جای بیدار کردن اینترنت اکسپلورر از خواب طولانی مدتش، با این اکستنشن (بدون اینکه اینترنت اکسپلور را باز کنید) سایت مورد نظر را در کروم مشاهده نمایید.

کاربرد اختصاصی: این مورد، خوراک طراحان سایت است، قطعا بعد از ساخت یک سایت شما دوست دارید تا بدانید که طراحی شما با مرورگر IE هم سازگاری دارد یا خیر؟ این اکستنشن یک تب در کروم اضافه می‌کند و با کلیک روی آن می‌توانید سایت را در کروم به حالتی که اینترنت اکسپلور نمایش می‌دهد، ببینید.

نکته: لینک‌های ارایه شده، همگی برای کروم هستند. پیشنهاد من هم استفاده از مرورگر کروم برای استفاده‌های روزمره است. اما اگر اصرار به استفاده از فایرفاکس دارید، با سرچ عناوین این اکستنشن‌ها در ADD-ONS Firefox Browser احتمالا یا خودشان یا مشابهشان را پیدا خواهید کرد.

اکستنشن مطمئن باش

این اکستنشن به شما کمک می‌کند تا درگاه‌های فیشینگ (جعلی) را از درگاه‌های بانکی واقعی به راحتی «یک نگاه کردن» تشخیص دهید.

وارد هر درگاه پرداختی که شدید، ابتدا یک نگاه به آیکون این اکستنشن بیاندازید، اگر سبز بود، یعنی درگاه واقعی است و با خیال راحت می‌توانید پرداخت خود را انجام دهید. در غیر این صورت، به هیچ عنوان پرداخت را انجام ندهید چون ممکن است سرتان کلاه برود. این برنامه توسط شرکت توکان‌تک توسعه داده شده است.

اکستنشن SVG Grabber

چند وقتی است که استفاده از تصاویر با فرمت SVG (سرکلمات عبارت Scalable  Vector Graphic) در سایت‌ها بسیار مرسوم شده است. یکی از ویژگی‌های تصاویر SVG عدم امکان ذخیره‌سازی آن‌هاست.

در صورتی که فرمت یک تصویر مثلاً JPG باشد، شما به راحتی و با راست کلیک کردن و گزینه Save Image می‌توانید آن تصویر را ذخیره کنید. اما در مورد تصاویر SVG این امکان وجود ندارد.

به کمک این اکستنشن کاربردی کروم می‌توانید تصاویر استفاده شده در کل یک صفحه‌ی سایت را یکجا ببینید و آن‌ها را به صورت یک‌جا یا جداگانه ذخیره کنید. فقط کافی است در صفحه‌ی وب مورد نظر روی آیکون این برنامه کلیک کنید.

اکستنشن گوگل

اکستنشن WordPress Site Manager

آیا شما هم چندین سایت دارید و مدام بین داشبورد (پیشخوان) آن‌ها در حال جابجایی هستید؟ یا در حال کار روی پروژه‌ها و سایت‌های مشتریان مختلف خود هستید و مدام نیاز دارید که بین سایت‌های مختلف سوییچ کنید؟ اگر همین‌طور است، پس این اکستنشن، مخصوص شماست.

این اکستنشن برای مدیریت سایت‌های وردپرسی استفاده می‌شود. برای شروع باید اطلاعات سایت‌های خود را درون آن وارد کنید. پس از آن با هر بار کلیک روی آیکون این اکستنشن، لیست سایت‌هایی که در آن وارد کرده‌اید به شما نشان داده می‌شود. روی عنوان هر سایتی که کلیک کردید، به صفحه نخست یا پیشخوان آن (بسته به جایی که کلیک می‌کنید) هدایت می‌شوید.

اکستنشن WordPress Keyboard Shortcuts

اگر شما هم جزو آن دسته کاربرهای حرفه‌ای هستید که همیشه از شورتکدها برای تسریع کارهای خود استفاده می‌کنند، عاشق این اکستنشن خواهید شد.

این اکستنشن شورتکدهای وردپرس را به صورت گرافیکی به شما نشان می‌دهد. کافی است موقع کار در محیط داشبورد سایت خود، نگاهی به لیست این اکستنشن بیاندازید و از شورتکدهای آن استفاده کنید. بعد از مدتی شورتکدها ملکه‌ی ذهنتان می‌شود و دیگر نیازی به آن ندارید.

اکستنشن Dimensions

این اکستنشن، یکی از کاربردی‌ترین اکستنشن‌های کروم است. البته برای طراحان سایت و خصوصاً طراحان رابط کاربری (UI). به کمک این اکستنشن می‌توانید المان‌های به کار رفته در هر صفحه وب (از باکس‌های متنی تا تصاویر و اسلایدرها و…) را به دقت اندازه‌گیری کنید.

اکستنشن The Great Suspender

اگر شما هم از آن دسته کاربرانی هستید که تب‌های زیادی را در مرورگر گوگل کروم خود باز می‌گذارید، باید بدانید که این تب‌ها مدام درحال مصرف منابع سی‌پی‌یو و رم شما هستند. اکستنشن The Great Suspender تب‌هایی که مدتی از باز بودن آن‌ها می‌گذرد ولی در حال استفاده از آن‌ها نیستید را به حالتی شبیه sleep می‌برد تا منابع سیستم شما را درگیر نکنند. این تب‌ها بلافاصله بعد از این که رویشان کلیک کردید، از حالت خواب خارج شده و آماده به کار می‌شوند.

جمع‌بندی اکستنشن‌های کاربردی کروم

استفاده از اکستنشن‌های کاربردی کروم به شما کمک می‌کند تا از مروگر اینترنت خود حداکثر استفاده را ببرید. کارهایی که با صرف زمان زیاد انجام می‌شوند را به سادگی و در زمان خیلی خیلی کمی انجام دهید. کلیدواژه‌های مربوط به کار خود را در کروم‌استور جستجو کنید و موارد مربوط به کار خود را بررسی، نصب و استفاده کنید.

آیا شما هم اکستنشن‌هایی را می‌شناسید که به من معرفی کنید؟ برایم کامنت بگذارید.

در صورتی که ابهام یا سؤالی دارید، کامنت بذارید و بپرسید. خیلی سریع بهتون جواب میدم و بعد بهتون ایمیل می‌زنم و اطلاع میدم که جواب رو چک کنید.

نظر کاربران در مورد مطلب: «اکستنشن‌های کاربردی کروم برای وبمسترها»

    • میثم عربی:

      برای اکستنشن‌ها توو خود کروم‌استور سرچ کنید، به نتیجه مورد نظرتون می‌رسید.
      ولی برای این کار به اکستنشن نیاز ندارید.
      اگه توو یه صفحه خاص فقط میخاید سرچ کنید، Ctrl F رو بزنید و توی صفحه سرچ کنید. اگه توی کل سایت میخاید سرچ کنید، این عبارت رو گوگل کنید:
      site:meysamarabi.com word
      به جای meysamarabi.com دامنه سایت موردنظر و به جای کلمه word هم کلمه یا عباراتی که میخاید سرچ کنید رو بذارید.

  1. majiddarvish:

    ممنون کاملا کاربردی
    من هم چند افزونه کاربردی دارم شاید به کار بیاد
    WPSniffer قالب هر سایت وردپرسی رو بهتون میگه
    Wappalyzer هم فناوری های استفاده شده در سایت رو میگه مثلا با چه زبونی نوشته شده

  2. لاله فرهودی:

    سلام و عرض ادب و احترام مطلب جالبی بود و مثل همیشه به بهترین سبک نوشته شده بود. اگر افزونه های خوب دیگه ای میشناسید لطفا به این لیست اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به آدرس meysam.arabi@outlook.com ایمیل بزنید. در کمتر از ۴ ساعت پاسخگوی شما خواهیم بود.