آراس‌اس چیست؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه

آر‌اس‌اس یا همان فید در وردپرس

آراس‌اس ، فید و خوراک عباراتی هستند که احتمالاً به گوشتان خورده‌اند. یا شاید در گوشه و کنار سایت‌ها آن را دیده‌اید. احتمالاً هم بی‌تفاوت از کنار آن گذشته‌اید.

اگر کاربر وردپرس باشید و به بخش:

«تنظیمات > خواندن»

بروید، آنجا گزینه‌ای را مشاهده می‌کنید با عنوان:

«برای هر نوشته در خوراک، نمایش بده:»

و مقدار آن روی «همه» و «خلاصه» تنظیم شده است.

البته آراس‌اس مختص وردپرس نیست و در انواع CMSها و… وجود دارد.

در این آموزش کوتاه، می‌خواهم درباره‌ی این موضوع به شما توضیحاتی بدهم. اگر با آراس‌اس کار کنید، بعد از آن هرگز نمی‌توانید آن را کنار بگذارید.

دریافت اشتراک از سایت‌های مورد علاقه

فرض کنید شما مشتری پر و پا قرص چند روزنامه و مجله هستید و هر روز تا سر خیابان و جلوی دکه‌ی روزنامه‌فروشی برای تهیه‌ی آن‌ها می‌روید. حالا ببینید چقدر خوب می‌شد اگر کسی روزنامه‌ها و مجلات مورد علاقه‌ی شما را جلوی در خانه به شما تحویل می‌داد!

آراس‌اس دقیقاً یعنی همین! یعنی به جای این که ما هر بار به سایت‌های مورد علاقه‌ی خود سر بزنیم، سایت‌های مورد علاقه‌ی ما مطالب جدیدشان را برای ما بفرستند. البته منظورم خبرنامه‌ی ایمیلی نیست.

برای شروع به کار با آر‌اس‌اس شما به یک سرویس آراس‌اس خوان نیاز دارید. این سرویس هم می‌تواند مبتنی بر دسکتاپ باشد، هم می‌تواند مبتنی بر اپلیکیشن‌های موبایلی برای مثال، جیمیل را در نظر بگیرید. هم از طریق دسکتاپ در دسترس است، هم از طریق برنامه‌های موبایلی.

فید خوان

استفاده از سرویس آر‌اس‌اس خوان

بعد از انتخاب یک سرویس آراس‌اس خوان و عضویت در آن، شما آدرس فید سایت یا سایت‌های مورد علاقه‌ی خود را در آن وارد کنید. هر سایتی (تقریباً هر سایتی) یک آراس‌اس برای خودش دارد. مثلا آدرس فید سایت من (میثم عربی) هست: meysamarabi.com/feed . البته امروزه آراس‌اس خوان‌ها اکثراً هوشمند شده‌اند و نیازی به آدرس مستقیم آراس‌اس ندارند. کافی است آدرس اصلی سایت را به آن‌ها بدهید تا خودشان آراس‌اس سایت را پیدا و استفاده کنند.

بعد از وارد کردن آدرس سایت دلخواه خود در برنامه‌ی آراس‌اس خوان، کافی است تا سایت مورد نظر یک مطلب منتشر کند. این مطلب به صورت یک متن ساده و به دور از ظاهر گرافیکی سایت اصلی به شکل خودکار در آراس‌اس خوان شما قرار می‌گیرد.

به ایمیل خود دقت کنید. در ایمیل شما هر چیزی برای خود یک پوشه دارد. پیام‌های ورودی، پیام‌های ارسالی، پیام‌های اسپم و… . در آراس‌اس خوان نیز اوضاع به همین شکل است. منتها این بار به جای پیام ورودی و ارسالی و… با سایت‌ها سر و کار داریم. هر سایت برای خودش یک پوشه (قسمت) دارد و پیام‌های مربوط به هر سایت در پوشه‌ی مربوط به خودش قرار می‌گیرد.

آراس‌اس در وقت و هزینه‌ی اینترنت شدیداً صرفه‌جویی می‌کند. با آراس‌اس دیگر نیازی نیست که روزانه به تمام سایت‌های مورد علاقه‌ی خود سر بزنید و آن‌ها رو لود کنید تا ببینید مطلب جدیدی گذاشته‌اند یا نه و هر بار تمام قالب گرافیکی سایت (که دیگر تکراری شده) و نیز تبلیغات آن را ببینید.

کافی است در حالی که به اینترنت متصل هستید، نرم‌فزار فید خوان خود را رفرش کنید. می‌بینید که آخرین مطالب به صورت خودکار در آن قرار می‌گیرد. شما برای خواندن آن‌ها دیگر به اینترنت نیازی ندارید. این ویژگی هنگام استفاده از اپلیکیشم آراس‌اس خوان موبایل کاراتر است.

برای درک بهتر آراس‌اس ویدیوی زیر را ببینید.

گوگل ریدر؛ فید خوان دوست‌داشتنی و سرویس‌های جدید آر‌اس‌اس

روزگاری از نظر کاربران، آراس‌اس خوان تنها با نام گوگل ریدر معنا می‌شد و کمتر کسی سراغ سرویس‌های دیگر می‌رفت، اما از ۱ ژوئیه‌ ۲۰۱۳ که گوگل این سرویسش را به خاطر مجبور کردن کاربران به استفاده از گوگل پلاس جمع کرد، کم کم دیگر سرویس‌های آراس‌اس خوان مطرح شدند و رشد کردند.

مطرح‌ترین سرویس‌های آراس‌اس خوان این روزها:

آراس‌اس

تنظیمات آر‌اس‌اس یا همان فید در وردپرس

خب… حالا سری به:

تنظیمات وردپرس > خواندن

و آن گزینه‌ی:

«برای هر نوشته در خوراک، نمایش بده:»

بزنیم.

احتمالا دیگر منظور وردپرس از این گزینه را متوجه شده باشید. خصوصا اگر با دقت به ویدیوی این مطلب نگاه کرده باشید. اگر شما این گزینه را روی «همه» تنظیم کنید، تمام مطب شما به صورت کامل به فید خوان کاربرانتان منتقل می‌شود و اگر روی «خلاصه» تنظیم کرده باشید، تنها چند خط از نوشته‌ی شما به آراس‌اس خوان کاربرانتان می‌رود و کاربر برای خواندن باقی مطلب باید به سایت شما مراجعه کند. انتخاب این گزینه در مقابل گزینه‌ی قبلی در افزایش بازدید و سئوی سایت تأثیر مثبتی دارد.

اگر سایت دلخواه شما به نخوی تنظیم شده بود تا تمام یک مطلب به آراس‌اس خوان شما منتقل نشود، نگران نباشید. حداقل خوبی آن این است که از بروزرسانی‌های سایت مورد علاقه‌ی خود آگاه می‌شوید و دیگر لازم نیست تا گاه و بی‌گاه به آن سایت سر زده و چه مطالبی که برایتان جالب هستند و چه مطالبی که برایتان جالب نیستند را در مرورگر خود بارگذاری کنید. با آراس‌اس می‌توانید هدفمندتر از گذشته مطالب سایت‌ها را دنبال کنید.

در صورتی که ابهام یا سؤالی دارید، کامنت بذارید و بپرسید. خیلی سریع بهتون جواب میدم و بعد بهتون ایمیل می‌زنم و اطلاع میدم که جواب رو چک کنید.

نظر کاربران در مورد مطلب: «آراس‌اس چیست؟»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به آدرس meysam.arabi@outlook.com ایمیل بزنید. در کمتر از ۴ ساعت پاسخگوی شما خواهیم بود.