فهرست محتوای این مطلب:
راهنمای محلی یا Local Guides
ثبت مکان در گوگل مپ ساده و سریع است. شما هم میتوانید یک حساب لوکال گاید بسازید و کسبوکار یا مکان دلخواهتان را در گوگل مپ ثبت کنید.
در سراسر دنیا افراد علاقهمندی هستند که با عنوان Local Guide یا همان راهنمای محلی در گوگل ثبتنام میکنند. کار این افراد کمک به تکمیل نقشههای گوگل و بالتبع کمک به سراسر مردم دنیاست که از گوگل مپ استفاده میکنند.
کارهای زیادی هستند که همگی در راستای تکمیل نقشههای گوگل طبقهبندی میشوند. سادهترین کار در تکمیل نقشههای گوگل ثبت امتیاز برای مکانهای از قبل وارد شدهاست. ویرایش مسیرها و جادهها هم از کارهای سطح بالا در این راستا هستند.
پس اگر میخواهید مکانی را در گوگل ثبت یا ویرایش کنید، ابتدا باید تبدیل به یک لوکال گاید گوگل شوید.
شما هر قدر که در نقشهی گوگل فعالتر باشید، جایگاه (Level) بالاتری پیدا میکنید و ویرایشهایتان اعتبار بیشتری دریافت میکند.
ثبتنام در گوگل به عنوان Local Guide
هرکسی میتواند به عنوان لوکال گاید در گوگل ثبتنام کند. برای این کار فقط به یک حساب Gmail نیاز دارید که قطعاً آن را از قبل دارید.
به آدرس maps.google.com/localguides بروید. مطابق تصویر زیر روی دکمهی Get Started کلیک کنید:
حالا مراحل ثبتنام را طی کنید.
ثبتنام در لوکال گاید گوگل سریع و کوتاه است و نکتهای ندارد که لازم به توضیح آن باشد.
در پایان به چنین صفحهای هدایت میشوید:
اینجا سطح حساب کاربری شما نشان داده میشود. اگر تا به حال در گوگل مپ فعالیتی نکرده باشید، Level شما ۱ خواهد بود. اما اگر قبلاً برای یک مکان کامنت گذاشته باشید، جایی یا چیزی را لایک کرده باشید و… برای شما امتیاز منظور شده و سطح حساب کاربری که در همین ابتدا میبینید بالاتر از ۱ است.
مثلاً در تصویر بالا میبینید که حساب کاربری من؛ میثم عربی در لول ۶ قرار دارد.
ثبت مکان در گوگل مپ
در همین ابتدای کار به یک نکتهی مهم توجه کنید. شما با هر امتیاز و هر لولی میتوانید که نسبت به ویرایش مکانهای قبلی یا اضافه کردن یک مکان جدید در گوگل مپ اقدام کنید. منتها هر قدر که امتیاز و لول شما پایینتر باشد، مدت زمان بیشتری طول میکشد تا فعالیت شما در نقشه تأیید شود. حتی ممکن است که بعضی از فعالیتهایتان تأیید نشود.
جلوتر در مورد امتیازها و سطحهای کاربری بیشتر صحبت خواهم کرد.
مراحل ثبت یا ویرایش یک مکان در گوگل مپ در تمام سطوح یکسان است. به عبارتی فرقی نمیکند که شما در چه سطحی از لوکال گاید قرار دارید. در هر حالت مراحل به یک صورت است.
مراحل ثبت مکان در گوگل مپ :
- محل دقیق مکانی را که میخواهید اضافه کنید، روی نقشه پیدا کنید.
- روی آن نقطه کلیک راست کنید.
- از منویی که ظاهر شده، گزینهی Add a missing place را انتخاب کنید.
- اطلاعات خواسته شده توسط گوگل را وارد کنید.
کار، تمام است. به همین سادگی. تبریک میگویم. شما اولین مکان خود را در گوگل مپ ثبت کردید.
اگر این فعالیتتان تأیید شود، گوگل به شما یک ایمیل میفرستد و موضوع را اطلاع میدهد. البته این موضوع تا چند روز ممکن است که طول بکشد.
ویرایش یک مکان در گوگل مپ
این کار هم به سادگی همان ثبت یک مکان در گوگل مپ است. اگر قصد ویرایش مکانی را دارید که از قبل در گوگل مپ وجود دارد، مراحل کوتاه زیر را دنبال کنید.
مراحل ویرایش یک مکان در گوگل مپ:
- مکانی که میخواهید آن را ویرایش کنید، روی نقشه پیدا کنید.
- روی آن مکان کلیک راست کنید (دایره زرد رنگ روی تصویر پایین).
- اطلاعات آن مکان در گوگل مپ، در منوی جدیدی ظاهر میشود (سمت چپ تصویر پایین).
- از منویی که ظاهر شده، گزینهی Suggest an edit را انتخاب کنید.
- فیلدهای مربوط به اطلاعات آن مکان به شما نشان داده میشود. هر کدام را که میخواهید، ادیت کنید.
بعد از انجام ویرایشهای مورد نظرتان باید منتظر تأیید فعالییتان باشید. اگر ویرایشهای شما تأیید شود، گوگل طی یک ایمیل این موضوع را به شما اطلاع میدهد. برای دریافت این ایمیل باید صبور باشید.
در صورت بالا بودن سطح کاربریتان ثبت مکان یا ویرایش مکان به سرعت انجام میشود. همانطور که قبلاً قول دادم، کمی جلوتر در این مورد بیشتر صحبت میکنم.
جلوگیری از ثبت تکراری یک مکان
ممکن است مکان مورد نظرتان از قبل توسط یک لوکال گاید در گوگل مپ ثبت شده باشد. ثبت تکراری مکانتان به نفع شما نیست. نه به نفع مکانتان و نه به نفع حساب کاربریتان. پس قبل از ثبت یک مکان چک کنید که آیا آن مکان تا به حال در گوگل مپ ثبت شده یا نه؟ چک کردن آن هم ساده است. برای این کار دو روش وجود دارد:
- به سایت Google My Business بروید و در باکس جستجوی آن نام محل مورد نظرتان را سرچ کنید. این روش در اکثر مواقع نیازمند ویپیان است. دقت این روش بسیار بالا و نزدیک به ۱۰۰ است.
- روش دوم سادهتر است. کافی است در گوگل مپ نام مکان مورد نظرتان را جستجو کنید. همین. دقت این روش کمی (واقعاً فقط کمی) پایینتر از روش اول است.
مشاهدهی فعالیتهای قبلی خودتان در گوگل مپ
به هر علتی ممکن است که مایل به مشاهدهی فعالیتهای قبلیتان در ویرایش و تکمیل نقشههای گوگل باشید.
این امکان به سادگی برای شما وجود دارد. به سایت گوگل مپ بروید. روی سه خط گوشهی تصویر کلیک کنید تا منوی گوگل مپ برای شما باز شود. یعنی چیزی شبیه به تصویر زیر:
حالا روی گزینهی Your contributions کلیک کنید. این گزینه را برای شما در تصویر بالا با یک فلش قرمز رنگ مشخص کردهام.
بعد از آن منویی مطابق با تصویر زیر برای شما باز میشود:
چهار تب با موضوعات Contribute و Reviews و Photos و Edits قابل مشاهده است. این گزینهها را در تصویر بالا با فلشهای رنگی برای شما مشخص کردهام. با کلیک روی هر کدام از این گزینهها تمام ادیتهایتان در آن حوزهها قابل مشاهده است.
ارتقای سطح حساب کاربری Local Guide
شما به هر میزان که در غنی کردن نقشهی گوگل فعالیت بیشتری کنید، امتیاز بیشتری میگیرید و سطح (Level) حساب کاربریتان هم بالاتر میرود.
ارتقای سطوح کاربری در ابتدا ساده و سریع است. شما با صرف کمی زمان، خیلی راحت و سریع میتوانید به سطح ۲ و۳ برسید. اما سطوح بعدی نیاز به فعالیت زیادی دارد. رسیدن به سطوح خیلی بالا واقعاً به تلاش زیادی نیاز دارد.
امتیاز هر فعالیت
شما به ازای هر یک از فعالیتهای ممکن در گوگل مپ امتیاز مشخصی دریافت میکنید. لیست این امتیازات را در ادامه مشاهده میکنید:
- ثبت نظر (۱۰ امتیاز)
- ثبت نظر با حداقل ۲۰۰ کاراکتر (۱۵ امتیاز)
- ثبت امتیاز یا ستاره (۱ امتیاز)
- ثبت تصویر (۵ امتیاز به ازای هر تصویر)
- ثبت ویدیو (۷ امتیاز به ازای هر ویدیو)
- پاسخ بله و خیر به سؤالات دیگران (۱ امتیاز)
- واکنش به سؤال و جواب دیگران (۳ امتیاز)
- ویرایش مکانهای قابل اصلاح (۵ امتیاز)
- اضافه کردن مکان یا لوکیشن خاص (۱۵ امتیاز)
- ثبت جادههای جدید (۱۵ امتیاز)
- بررسی اطلاعات ثبت شده توسط دیگران (۱ امتیاز)
- انتشار لیست (۱۰ امتیاز)
- درج توضیحات در لیستهای عمومی (۵ امتیاز)
امتیاز لازم برای رسیدن به هر Level
برای رسیدن به هر سطح در لوکال گاید باید امتیاز مشخصی را به دست آورید. فراموش نکنید که هر قدر سطح شما بالاتر باشد، ویرایشهای شما در نقشه سریعتر تأیید میشود. به عبارتی پیش گوگل معتبرتر خواهید بود.
شما با رسیدن به سطوح بالا میتوانید ویرایشهای سریع و فوق سریعی روی نقشههای گوگل داشته باشید. خیلیها با این کار درآمد قابل قبولی نیز به دست میآورند.
در ادامه امتیاز لازم برای رسیدن به هر سطح را به شما میگویم:
- سطح یک: ۰ امتیاز (شما در شروع کار در سطح ۱ و بدون نشان هستید.)
- سطح دو: ۱۵ امتیاز (بدون نشان)
- سطح سه: ۷۵ امتیاز (بدون نشان)
- سطح چهار: ۲۵۰ امتیاز (به همراه نشان ستارهی ۴ پر)
- سطح پنج: ۵۰۰ امتیاز (به همراه نشان ستارهی ۵ پر)
- سطح شش: ۱٫۵۰۰ امتیاز (به همراه نشان ستارهی ۶ پر)
- سطح هفت: ۵٫۰۰۰ امتیاز (به همراه نشان ستارهی ۷ پر)
- سطح هشت: ۱۵٫۰۰۰ امتیاز (به همراه نشان ستارهی ۸ پر)
- سطح نه: ۵۰٫۰۰۰ امتیاز (به همراه نشان ستارهی ۹ پر)
- سطح ده: ۱۰۰٫۰۰۰ امتیاز (به همراه نشان ستارهی ۱۰ پر)
رسیدن به سطحهای آخر، سخت و زمانبر است. اما واقعاً ارزشش را دارد. نه تنها هر تغییری که میدهید بلافاصله اعمال میشود، بلکه خیلی از تغییرات مهمی که دیگران روی نقشه میدهند را شما باید تأیید کنید.
اضافه کردن یک مکان در waze، نشان، بلد و…
بعد از ثبت شرکت در گوگل مپ برای خودتان یا دیگران شاید به این صرافت بیافتید که این کار را برای سایر نقشهها هم انجام دهید. یعنی دست به ثبت همان مکان در ویز و سایر نقشهها مثل نشان و بلد و… بزنید.
این امکان در اکثر سرویسهای نقشه وجود دارد. مثلاً شما میتوانید به صورت دستی یک مکان را در نقشهی نقشان یا بلد ثبت کنید. ابزارهای این کار هم در سایت هر کدامشان وجود دارد. اما خبر خوب اینجاست که نیازی به این کار ندارید. اگر کسبوکارتان در گوگل مپ ثبت شود، بعد از مدت کوتاهی به صورت خودکار در تمام سرویسهای نقشه نیز ثبت میشوند. اما چطور این اتفاق میافتد؟
-
ویز waze
در مورد waze که دلیل آن مشخص است. کمپانی گوگل شرکت ویز را در ژوئن ۲۰۱۳ خریداری و آن را به سرویس نقشهی خود اضافه کرد. پس عجیب نیست که با ثبت شرکت در گوگل مپ ما بعد از مدت بسیار کوتاهی در ویز هم آن را ببینیم.
-
نشان، بلد و…
اما در مورد نشان و بلد و… اطلاع دقیقی ندارم که چطور این اتفاق میافتد. بیشتر گمان میکنم که:
- یا این سرویسها در بکگراند از همان نقشههای گوگل به صورت کاستومایز شده استفاده میکنند و واقعاً یک سرویس نقشه را توسعه ندادهاند.
- یا به نحوی به نقشهی گوگل متصل هستند و مدام اطلاعات جدید را از آنجا فراخوانی میکنند تا نقشههای خود را بهروز نگهدارند.
دلیل آن هر چه که باشد، فرقی نمیکند. مهم این است که بعد از ثبت کسبوکار در گوگل مپ با فاصلهی زمانی کمی آن کسبوکار در نتایج جستجوی سایر سرویسهای نقشه هم مشاهده میشود.
درخواست ثبت نظر در گوگل مپ از مشتریان و کاربرها
خب… تا به اینجا ثبت مکان در گوگل مپ را یاد گرفتیم. بعد از این که شرکتتان را در گوگل مپ ثبت کردید بهتر است که نسبت به دریافت تعدادی نظر (Review) و ستاره (Rate) هم اقدام کنید.
خیلیها از جمله خودم عادت دارند که جاهایی که میخواهند بروند را روی گوگل مپ پیدا میکنند تا اطلاعاتی در مورد آن به دست بیاورند. اطلاعاتی اعم از مسیریابی به آن نقطه تا نظرات کاربران دیگر در مورد آنجا.
این که دیگران نظراتشان را دربارهی خدمات شما در گوگل مپ ثبت کنند، به دیگران کمک میکند تا در مورد انتخاب شما و خدمتتان تصمیم درستی بگیرند.
پیشنهاد میکنم که بعد از ثبت نهایی و نمایش شما در گوگل مپ، از کاربران و مشتریان قبلی خود بخواهید که در مورد شما، محصولات یا خدماتتان در گوگل مپ نظر بدهند. حتماً از آنها بخواهید که نظرشان را صادقانه بگویند. هرگز از آنها نخواهید که از شما تعریف کنند.
کاربرها موقع خواندن نظرات دیگران در مورد شما به راحتی متوجه میشوند که این نظرات سفارشی هستند یا واقعی.
ابزار ایجاد لینک مستقیم ثبت نظر
فرض کنید که شما با تعدادی از مشتریان و کاربرهایتان ارتباط برقرار کردهاید و از آنها خواستهاید که برایتان در گوگل مپ کامنت بگذارند. حالا تعدادی از این افراد میخواهند این کار را بکنند. چطور باید این کار را بکنند؟
باید به آنها توضیح دهید که:
- اپلیکیشن یا سایت گوگل مپ را باز کنند.
- آن جا اسم شما را جستجو کنند.
- نتیجهی مورد نظر را انتخاب کنند.
- از منویی که در این مرحله باز شده به پایین اسکرول کنند.
- گزینهی Write a review را پیدا کنند.
- روی آن کلیک کنند و نظرشان را بنویسند.
خب خیلیها (خصوصاً آنهایی که کمتر کامپیوتری هستند) ممکن است که این کارها به نظرشان سخت یا طولانی بیاید و از درج کامنت برای شما منصرف شوند. چقدر خوب میشد که به آنها یک لینک میدادیم تا روی آن کلیک کنند و سپس (بدون هیچ کار اضافهای) کامنتشان را بگذارند. متأسفانه گوگل مپ چنین امکانی در اختیار ما نمیگذارد. اما…
اما خوشبختانه من یک راه حل عالی برای این کار سراغ دارم. برای برآورده کردن آرزویی که گفتم به سایت Review Link Generator بروید. به کمک این سایت یک لینک مستقیم (واقعاً مستقیم) از مرحلهی آخر کار (یعنی ثبت نظر) بسازید و آن را در اختیار افراد قرار دهید. نمونهی آن را من در پایان همین آموزش استفاده کردهام. هرکس که روی لینک مخصوص شما کلیک کند، مستقیماً به صفحهی ثبت نظر در گوگل مپ برای شما میرود.
چون ممکن است استفاده از این ابزار و دریافت لینک مستقیم ثبت نظر در گوگل مپ کمی گیج کننده باشد، من این کار را در یک ویدیوی کوتاه به شما آموزش دادهام:
کمک به سئو توسط یک لوکال گاید
شما با داشتن یک اکانت لوکال گاید به سئوی سایت خود هم میتوانید کمک کنید. احتمالاً منطق پشت این ماجرا را خودتان بتوانید حدس بزنید.
شما با ثبت مکان کسبوکار خودتان در گوگل مپ یک سری اطلاعات مثل آدرس، شماره تلفن، ساعات کاری و… را هم وارد میکنید. یکی از این اطلاعات آدرس سایت شماست.
به این ترتیب شما با ثبت مکان کسبوکارتان در گوگل مپ در سئو هم امتیاز مثبتی میگیرید.
اگر کسبوکار شما فیزیکی نیست و مراجعهی حضوری ندارد، نگران نباشید. دفتر کار خود را در گوگل مپ ثبت کنید. حتی اگر کسبوکارتان خانگی است، آدرس خانهتان را در گوگل مپ به عنوان دفتر کسبوکارتان ثبت کنید.
اگر کسبوکار شما در گوگل مپ ثبت شده باشد، وقتی که یک کاربر شما را جستجو میکند در کنار سایتتان اطلاعات مپ و چیزهای مربوط به آن هم نشان داده میشود. مثل تصویر زیر:
پس علاوهبر دریافت امتیاز سئو، شما با این کارتان به حرفهایتر نشان دادن خودتان هم کمک میکنید و در نهایت کاربران هم بیشتر به شما اعتماد میکنند.
توجه: اگر کسبوکارتان را در گوگل ثبت کردید، حتماً از iFrame نقشهی گوگل (که حاوی مارکر موقعیت شماست) در سایتتان استفاده کنید. اگر این کار را بلد نیستید به شما اکیداً توصیه میکنم که مطلب آموزشی استفاده از نقشه گوگل در سایت را بخوانید. آنجا با جزئیات و مرحله به مرحله این کار را آموزش دادهام.
یک درخواست ۳۰ ثانیهای از شما خوانندهی این مطلب
من؛ میثم عربی برای تهیهی این مطلب زمان زیادی گذاشتم. قصدم تهیهی آموزشی بود که با خواندن آن بتوانید بهراحتی کار ثبت شرکت در گوگل مپ را برای خودتان و دیگران انجام دهید.
اگر این آموزش برایتان مفید بود، شما هم به من لطفی بکنید. روی لینک ثبت نظر در گوگل مپ برای میثم عربی کلیک کنید و نظرتان را دربارهی من، دورههای آموزشی من و یا مطالب سایتم بنویسید. از شما بابت این کار متشکرم.
سلام خسته نباشید من هر کاری کردم نتوستم آدرس کسبو کارم رو تو گوگل مپ ثبت کنم اصلا گوگل درخواست هامو رد کرد میشه شما یه کمکی بهم بکنین و راهنماییم کنید؟
وآیا شما میتونین آدرس من رو تو گوگل مپ ثبت کنید؟
سلام. این که چرا ویرایشهاتون ریجکت میشه به دلایل زیادی بستگی داره که همینطوری نمیشه گفت. به بررسی نیاز داره. امکان ثبت یک مکان توی گوگل مپ توسط ما هم وجود داره. برای هماهنگی و برآرود قیمت از طریق ایمیل، تلگرام و یا تماس تلفنی اقدام کنید.
میشه مکان هایی رو در گوگل مپ ثبت کرد و بعدا بفروشیمشون؟
یعنی حدس میزنم یه مکانی برای درمانگاه خوب هستش و ما ی مکان کلی در مپ ثبت میکنم، وقتی که در گوگل مپ دیده شد، بعدا به عنوان بازاریابی و فروش اون مکان فکر کنیم؟
عاااالی بود. 🤣🤣🤣
تو یه ایرانی واقعی هستی. کره گرفتن از هر چیزی در هر شرایطی.
باز من به ثبت یه کسبوکار توی گوگل مپ و دریافت دستمزد ازشون راضیام. شما میخایی آش رو با جاش بفروشی 🤣
۱- این کار خلاف قوانین لوکال گایدیه. پس نمیشه. البته این که منم بابت ثبت یک مکان توی گوگل مپ دستمزد میگیرم، خلاف قوانینشونه. ولی خب این کجا و اون کجا.
۲- بعیده کسی به خاطر چنین چیزی بیاد یه زمین رو بخره و اونجا درمانگاه درست کنه و… . خب هر جا که خواست انجامش میده و بعداً توی گوگل مپ ثبتش میکنه. این کار حکایت اون شخصیه که یه دکمه رو میبره خیاطی و میگه یه کت روی این برام بدوز.
مقاله کاملی بود، لینک مستقیم ثبت نظر جالب بود
با اینکه همه موارد رو قبلا انجام دادم اما این کاملترین مقاله در مورد موضوع ثبت مکان در گوگل مپ بود.
این مطلب بسیار کامل و جامع بود ممنونم استاد عربی بابت این مطلب بسیار خوب.
آموزشهای استاد عربی مثل همیشه کاربردی، از جنس تجربه و بدون چشمداشته.
ممنون.
سلام استاد مطالب خوبی بود همین الآن دارن طرفای ۳ میلیون بابت نشون دادن توی گوگل مپ از کسب و کارا میگیرن
بله. دقیقاً همینطوره. من دستمزد از ۵۰۰ تومن تا ۴ تومن رو شخصاً مشاهده کردم برای انجام این کار.