فهرست محتوای این مطلب:
لینکدین چیست؟
لینکدین (linkedin) یک شبکه اجتماعی برای افرادی است که میخواهند با شخصیت حرفهای خودشان رابطههایی سودمند و دو سر برد را با دیگر افراد حرفهای در حوزه کاری خودشان یا حتی حوزههای دیگر بسازند.
شما میتوانید به رایگان در این شبکه اجتماعی ثبتنام کنید، حساب بسازید و مشغول فعالیت شوید.
شاید فکر کنید که «تا وقتی اینستاگرام هست، چرا باید به سراغ لینکدین بریم؟» در پاسخ باید بگویم که لینکدین بستر و امکاناتی را برای شما فراهم میکند که در اینستاگرام یا هر شبکهی اجتماعی دیگر نمیتوانید آنها را پیدا کنید.
حالا ما میخواهیم از پتانسیل این شبکه اجتماعی قدرتمند به نفع خودمان استفاده کنیم. به همین دلیل به سراغ مارکتینگ که هنر رابطهسازی است میرویم.
ما قرار است در این آموزش، بازاریابی در لینکدین را یاد بگیریم و با کمک تحلیل دیجیتال، بررسی رقبا و تقویت پرسونال برندینگ، حضوری حرفهای در لینکدین داشته باشیم.
در نظر داشته باشید که من بنا را بر این گذاشتهام که شما هنوز در لینکدین حساب کاربری ندارید و برای اولین بار است که میخواهید یک فعالیت جدی را در این شبکه اجتماعی آغاز کنید.
لینکدین چه چیزی هست و چه چیزی نیست؟
بیایید به صورت تیتروار هست و نیست لینکدین را پشت سر هم ردیف کنیم.
هستها:
- لینکدین یک شبکه اجتماعی برای ایجاد ارتباطات کاری است.
- لینکدین جایی برای ارتباط آنلاین و حرفهای با متخصصان و مدیران است.
- لینکدین جایی برای کاریابی یا استخدام افراد است.
نیستها:
- لینکدین جایی برای سرگرمی یا محتوای طنز دور از فضای کاری نیست.
- فضایی برای ارتباط دوستی و… (از نوع غیر کاریاش) با دیگران نیست.
اجازه بدهید کمی حال و هوای لینکدین را برایتان توضیح دهم.
تصور کنید شما الآن در شرکتتان هستید. در این صورت حتماً لباس رسمی پوشیدهاید و به شکلی ویژه با همکاران و مدیرتان رفتار میکنید و حرف میزنید.
همهی اینها وقتی وارد دنیای آنلاین میشوند، در شبکه اجتماعی لینکدین به نمایش درمیآیند. یعنی محیطی آنلاین، اما همچنان حرفهای برای کار و ایجاد رابطههای کاری.
بازاریابی چیست؟
برای درک بهتر لینکدین مارکتینگ باید میانهی خودمان و مارکتینگ را بهتر کنیم. به همین دلیل صحبت را به سمت تعریف بازاریابی میبرم.
تعریف بازاریابی از زبان پدر علم بازاریابی
آقای فیلیپ کاتلر (Philip Kotler) پدر علم بازاریابی است. او بازاریابی را اینگونه تعریف میکند:
«بازاریابی، دانش و هنر کشف، خلق و ارائهی ارزش با هدف تأمین نیازهای یک بازار هدف، همزمان با کسب سود است.»
بیایید برای درک بهتر، این تعریف را کالبدشکافی کنیم:
- بازاریابی یک دانش است. یعنی چیزی نیست که شما بتوانید با خواندن چند کتاب یا دیدن چند دوره آن را یاد بگیرید. باید آن را در عمل تجربه کنید.
- بازاریابی هنر خلق و ارائه کردن ارزش است. ما در مسیر کاریمان تعدادی توانایی در خودمان میبینیم و روی آنها سرمایهگذاری میکنیم و از آنها به مهارتهای جدید میرسیم. در این بخش است که ارزش مورد نظر ما خلق میشود و ما آن را ارائه میکنیم.»
- فعالیتهای بازاریابی همزمان با کسب سود است. سود ما در لینکدین هم ارتباط با افراد حرفهای و ارتقای شغلی خودمان است.
لینکدین مناسب چه نوع افرادی است؟
لینکدین برای پنج دسته اصلی از کاربران ساخته شده است. در نهایت شما هم که میخواهید در این شبکه اجتماعی فعالیت کنید در یکی از دستههای زیر قرار میگیرید.
در ادامه این دستهها را با هم بررسی میکنیم:
-
دانشجوها
لینکدین یکی از بهترین شبکههای اجتماعی برای دانشجوها است؛ یعنی کسانی که هنوز مشغول تحصیل هستند، کار ندارند و به دنبال تجربه میگردند. البته نباید دانشجو بودن را با بیکاری یکی بدانیم. چون تحصیل در دانشگاه هم نوعی فعالیت حرفهای به حساب میآید.
-
افراد تازهکار
اگر تجربه شما در کارتان کم است یا تازه وارد یک حیطهی شغلی جدید شدهاید، یک فرد «تازهکار» یا «Junior» به حساب میآیید. دانشجویانی که همزمان با درس خواندن کار هم میکنند، در این دسته قرار میگیرند.
-
متخصص باسابقه
افرادی که بیشتر از سه چهار سال تجربهی کاری دارند «Senior» صدا زده میشوند و در این دسته قرار میگیرند. مثلاً افرادی که مدیر یک بخش در حوزهی کاری خودشان هستند.
-
مدیر منابع انسانی
از دیگر افراد فعال در لینکدین میتوانم به مدیران منابع انسانی اشاره کنم. کار اصلی این افراد، استخدام کردن است. لینکدین اصلاً برای این افراد ساخته شده است.
-
صاحب کسبوکار
دستهی آخر هم شامل افرادی است که صاحب یک کسبوکار هستند و یا شرکت یا مجموعهای را در دست دارند. لینکدین برای این افراد هم بستر مناسبی است.
قدم صفر
قبل از فعالیت در لینکدین این سؤالها را از خودتان بپرسید:
سؤال اول: من چه کسی هستم؟ چه نقاط قوت و ضعفی دارم؟
برای پاسخ دادن به این سؤال زمان بگذارید. چرتکه به دست بگیرید و حساب کنید که چه ویژگیهای منفی و مثبت یا چه نقاط قوت و ضعفی در مورد خودتان وجود دارند؟ پاسخی که به این سؤال میدهید و مشخص کردن نوع فعالیتتان بسیار مهم است.
سؤال دوم: قرار است برای چه کسانی مهم باشم؟
پاسخ به این سؤال بسیار مهم است. حتماً برای آن وقت بگذارید و جامعهی هدف خود را مشخص کنید. بسته به پاسختان باید کارهای متفاوتی را برای تحت تأثیر قراردادن افراد انجام بدهید.
سؤال سوم: چه کسانی برای من مهم هستند؟
آدم ها، شخصیتها یا حتی برندهای مهم از نظر خودتان را مشخص کنید.
سؤال چهارم: چرا میخواهم در لینکدین فعالیت کنم؟
به زبان ساده، بهتر است هدفتان از فعالیت در لینکدین را مشخص کنید. یادتان باشد که پاسخ دادن به این سؤالها اجباری نیست. اما اگر این سؤالها را از خودتان بپرسید فعالیتتان در لینکدین خیلی جدیتر و روشنتر میشود. به زبان ساده، تکلیفتان با خودتان و کاری که میخواهید در لینکدین انجام دهید روشن میشود.
دلیل حضور در لینکدین
اجازه بدهید در پاسخ دادن به یکی از سؤالهایی که کمی قبلتر پیشنهاد دادم به شما کمک کنم. به احتمال زیاد دلیلهای زیر میتوانند شما را به حضور و فعالیت در لینکدین تشویق کنند:
-
پیدا کردن شغل یا گرفتن پروژه
لینکدین یکی از بهترین بسترها برای پیدا کردن شغل است. در این زمینه اغراق نمیکنم. تقریبا تمام شرکتهایی که سرشان به تنشان می ارزد در لینکدین به دنبال متخصصهای مورد نظرشان میگردند.
شما میتوانید همان گمشدهای باشید که مدیران منابع انسانی در آرزویش هستند. البته نباید مدیران منابع انسانی را دست کم بگیرید، چون اگر شما متخصص رویاهایشان باشید دست به هانت کردن (دزدیدن) شما از شرکتی که در آن کار میکنید هم میزنند.
آنها این کار را با دادن پیشنهادی ویژه برای ترک کردن شرکت فعلی و پیوستن به شرکتشان انجام میدهند.
حتی اگر به دنبال استخدام شدن نیستید میتوانید پروژههای خوبی را با کمک لینکدین به دست بیاورید و مشغول کار شوید.
-
تیمسازی در لینکدین
شما میتوانید در لینکدین خیلی راحتتر از بسترهای دیگر از میان متخصصهای مختلف و کاربلد تیم خودتان را مثل یک پازل کنار هم بچینید.
-
یادگیری از تجربهها و آموزشها
گاهی هم هدف شما برای حضور در لینکدین استفاده از محتواهای تخصصی است که توسط کاربران حرفهای یا حتی در بخش آموزشی خود لینکدین تولید میشود.
این موضوع به شما کمک میکند تا مسیر ارتقای شغلیتان هموارتر شود و در حرفهی خودتان متخصص شوید.
از این نظر شاید اینستاگرام یک صدم لینکدین هم قدرت نداشته باشد، زیرا محتوای آموزشی آن بسیار پراکنده و در انحصار انبوهی از محتواهای زرد است که میتواند حواس شما را پرت کند.
آیا هدف همهی کاربران شبیه هم است؟
نکته مهم این است که بدانیم همهی افراد فعال در لینکدین تمام این اهداف را همزمان دنبال نمیکنند. بیایید نگاهی دوباره به دستهبندیهایی که داشتیم بیاندازیم و سراغ اهدافشان را از آنها بگیریم.
-
دانشجوها
دانشجویان به دنبال راهی برای ورود به بازار کار میگردند. آنها به کارآموزی و کسب تجربه هم علاقه دارند.
-
افراد تازهکار
این افراد به دنبال ارتقای شغلی هستند. بعضی از آنها میخواهند پروژه بگیرند. بعضیها هم با هدف یادگیری پا به لینکدین گذاشتهاند.
-
افراد متخصص
افرادی که چندین سال در یک زمینه شغلی کار کردهاند در این بخش قرار میگیرند. آنها که برای خودشان رزومهای قدرتمند درست کردهاند، به احتمال زیاد هدفهای زیر را دارند:
-
- در خارج از کشور شغلی بهتر و پردرآمدتر پیدا کنند.
- شغل حضوریشان را به دورکاری تغییر دهند.
- یک تیم بسازند و کسبوکار ویژهی خودشان را راهاندازی کنند.
- به دنبال ساخت برند شخصی خودشان هستند.
- میخواهند تجربهشان را با دیگران به اشتراک بگذارند و با این کار هم افراد تازهکار را به سمت خودشان جذب کنند و هم روی بهتر کردن برند شخصیشان کار کنند.
-
کارشناسها و مدیران منابع انسانی
این دسته از افراد به دنبال نیرو هستند و میخواهند افراد متخصص بیکار را استخدام کرده یا متخصصهای مشغول به کار را هانت کنند.
-
صاحبان کسبوکار
صاحبان کسبوکار در لینکدین به دنبال موارد زیر میگردند:
-
- ساخت برند کارفرمایی برای مجموعهی خودشان
- ایجاد پرسونال برندینگ برای خودشان
- جذب مستقیم نیروهای متخصص
- رصد کردن فعالیت رقبا
ساخت یک حساب کاربری در لینکدین
برای باز کردن یک حساب کاربری و آغاز فعالیت در لینکدین کافی است به آدرس linkedin.com سر بزنید و همین امروز حساب رایگان خودتان را بسازید.
فقط یادتان باشد که اگر میخواهید حساب لینکدین پریمیوم بسازید با توجه به تحریمها باید موقع ثبت نام کشور را به جایی غیر از ایران تغییر دهید.
در ادامه میخواهم توجهتان را به سمت نکتههایی جلب کنم که به شما در داشتن یک صفحهی حرفهای در لینکدین کمک میکند.
بخش Intro (مقدمه) در لینکدین
در دل «Intro» یا همان «مقدمه» به شکلی شسته رفته خودتان و کاری که انجام میدهید را در قالب چند جمله خیلی کوتاه به دیگران میگویید. لینکدین برای این کار سه ویژگی را در اختیارتان میگذارد: کاور، تصویر پروفایل و هدلاین.
در ادامه، دربارهی این ۳ مورد بیشتر صحبت میکنم.
بخش Profile Cover (کاور پروفایل) در لینکدین
برای داشتن یک پروفایل حرفهای به یک کاور متناسب با کار خودمان نیاز داریم. بنابراین فکر خالی گذاشتن این بخش را فراموش کنید.
میتوانید این کاور را از نظر اهمیت با ویترین مغازهها مقایسه کنید.
بهتر است تصویر کاوری که برای پیج خودمان انتخاب میکنیم با کاری که انجام میدهیم ارتباط مستقیمی داشته باشد. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم.
اگر چشمهایمان را ببندیم و تصور کنیم که شما یک سخنران هستید، بهترین تصویر کاور برای شما عکسی از خودتان در حال سخنرانی است. همین کار ساده، اصل مطلب را در عرض چند ثانیه به گوش ملاقاتکنندههای پیجتان میرساند و به فرایند برندسازی شخصی شما کمک میکند.
مرور کردن هدفتان از حضور در لینکدین میتواند مسیر پیدا کردن یک تصویر کاور مناسب را برایتان هموارتر کند.
نکته مهم: ایده گرفتن از همکاران
اگر در مورد انتخاب کردن کاور متناسب کارتان گیج شدهاید، میتوانید سری به پیج همکارانتان یا کسانی که در حوزهی کاری شما فعال هستند و پیج لینکدین هم دارند، بزنید.
ببینید آنها چه نوع کاوری را برای پیجشان انتخاب کردهاند و از تصمیم آنها ایده بگیرید.
اگر وضع آنها از شما بدتر بود، میتوانید به سراغ پیج کاربران خارجی که در حوزهی کاری شما فعالیت میکنند، بروید.
-
معرفی چند سایت برای پیدا کردن کاور
در ادامه شما را با بهترین سایتهایی که برای لینکدینتان میتوانید کاور پیدا کنید، آشنا میکنم. شما میتوانید با یک جستجوی ساده در این سایتها کاورهای زیادی را برای پیجتان پیدا کنید.
سایت تخصصی linkedinbackground.com
این سایت به طور تخصصی و ویژه فقط روی کاورهای لینکدین کار میکند.
سایت unsplash.com
بساط کاورهای خلاقانه و متنوع در این سایت پهن است. حتماً به آن سر بزنید.
رسانه اجتماعی pinterest.com
رسانهی اجتماعی پینترست خوراک پیدا کردن عکسهای خلاقانه، ایدهها و راهکارهای جالب است. پیشنهاد میکنم نه فقط برای پیدا کردن عکس کاور بلکه به عنوان یک دیجیتال مارکتر در این سایت حساب کاربری بسازید و از تصاویرش ایده بگیرید. عکسهایی که در این سایت وجود دارند معمولاً با سرچ در گوگل پیدا نمیشوند.
سایت canva.com
در این سایت که از زبان فارسی هم پشتیبانی میکند میتوانید به راحتی کاور ذهنی خودتان را با چند کلیک بسازید. قالبهای آماده، عکسها و ابزارهایی که در این سایت هستند، کمک حالتان خواهند بود.
-
بررسی موردی چند کاور لینکدین موفق
یکی از بهترین راهها برای درک خوب یا بد بودن کاورهای انتخابیتان، دیدن نمونههای موفق در این زمینه است. ما چند مورد را برایتان گلچین کردهایم.
کاور پیج آقای یوسف فراهانی
آقای «فراهانی مدیر محتوای سایت «علی بابا» است. کاوری که او برای پیجش انتخاب کرده سخنی از David Ogily (دیوید اگیلوی) مدیر آژانس تبلیغاتی اگیلوی، یکی از بزرگترین آژانسهای تبلیغاتی دنیا را در خود دارد.
کاور پیچ آقای امین اسماعیلی
آقای «اسماعیلی» مدیر خلاقیت شرکت «وبسیما» است. کاوری که آقای اسماعیلی برای پیجش انتخاب کرده دانلودی نیست و طراحی شده است. کاملاً هم با برند مجموعهی او همراه است.
بررسی کاور یک اینفلوئنسر لینکدین خارجی
کاور بالا متعلق به خانمی است که در لینکدین فعالیت زیادی دارد. سخنران است و محتوا تولید میکند.
این خانم که یک اینفلوئنسر لینکدین به حساب میآید، در کاورش که تصویری از سخنرانیهای خودش است از کاربران خواسته تا او را فالو کنند.
بخش Profile Picture (عکس پروفایل) در لینکدین
بعد از کاور به عکس پروفایل میرسیم. بد نیست بدانید بر اساس آمارهایی که لینکدین منتشر کرده با گذاشتن یک عکس ساده در پروفایل لینکدینتان ۱۴ برابر بیشتر از کسانی که عکسی برای پروفایلشان انتخاب نکردهاند، دیده میشوید و ۳۶ برابر بیشتر به شما پیام میدهند.
حتی اگر رزومهتان عالی باشد و تجربهها و مدارکتان را تریلی نکشد؛ اما مخاطب را از یک عکس کوچک از خودتان بینصیب گذاشته باشید، احتمال اینکه به شما پیشنهاد کار شود بسیار کم خواهد بود.
در جای خودش (در همین آموزش) این موضوع را برایتان بیشتر باز میکنم.
در مورد عکس پروفایلتان به موارد زیر دقت کنید:
-
-
صورت شما باید بخش مهمی از تصویر را در بر بگیرد.
-
آماری که در این باره وجود دارد ما را به چیزی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد سوق میدهد. اگر بین ۴۰ تا ۶۰ درصد عکس شما را صورتتان پُر کرده باشد، انسانها خیلی راحتتر با شما ارتباط برقرار میکنند.
این را در نظر داشته باشید که مدیران منابع انسانی که دست به استخدامشان خوب است هم انسان هستند.
-
-
عکسی را انتخاب کنید که در آن کمی لبخند زده باشید.
-
لازم نیست در عکستان همه ۳۲ دندانتان مشخص باشد. یک لبخند ملیح در مایههای ژکوند هم کفایت میکند. تصویری که لبخند دارد بیشتر دیده میشود و نرخ کلیک بیشتری هم دارد.
منظور ما از این نرخ کلیک، نمایش پروفایل شما در نتیجهی جستجوی لینکدین است. مثلاً کاربرها عبارتی مانند بازاریاب محتوا را جستجو میکنند و لیستی از پروفایلها به آنها نمایش داده میشود.
در این میان اگر شما هم بازاریاب محتوا باشید و در پروفایلتان عکسی از شما با یک لبخند ملیح باشد، احتمال اینکه کاربرها برای دیدن پروفایلتان روی آن کلیک کنند، بالا میرود.
حتی به شما پیشنهاد میکنم که برای گرفتن یک عکس تر و تمیز به آتلیه بروید. نکتهای که در مورد عکس گفتیم فقط محدود به لینکدین نمیشود و در تمام بسترهای آنلاین کاربرد دارد.
-
تصورات اشتباه در مورد عکس پروفایل لینکدین
بیایید نگاهی به این اشتباهات بیاندازیم:
استفاده از عکس پروفایل دو یا چند نفره
جایگاه عکس پروفایل در پیج لینکدین فقط برای شخص شما ساخته شده است. بنابراین گذاشتن یک عکس چند نفره در این جایگاه اختصاصی یک حرکت غیر حرفهای به شمار میرود.
انتخاب عکس گرافیکی یا کاریکاتوری از خودتان
بعضی از افراد با این تصور که انتخاب عکسهای گرافیکی و کاریکاتوری از خودشان گزینه جذابتری است، عکس واقعیشان را در پروفایلشان نمیگذارند.
انتخاب تصویر بک گراند شلوغ
با وجود اینکه توضیح زیادی در مورد کاور پیچ لینکدین دادم ولی این مورد را هم در نظر داشته باشید که تصویر انتخابی شما باید به اندازهای ساده باشد که حواس را از تصویر اصلی ما پرت نکند. انتخاب تصاویری که در آنها از رنگهای خنثی استفاده شده است، بهتر است.
لباس و پوشش غیر حرفهای
خیلیها فکر میکنند که در عکس پروفایل لینکدین نیازی به لباس رسمی نیست و کارشان با لباس اسپرت هم راه میافتد. این را به یاد داشته باشید که لینکدین یک فضای حرفهای است. پس کار حرفهای این است که لباسمان هم این حرفهای بودن را به نمایش بگذارد.
-
بررسی موردی یک تصویر پروفایل لینکدین
این تصاویر را نگاه کنید. تقریباً تمام مواردی که تا اینجا برایتان شمردم را یکجا رعایت نکردهاند!
بخش HeadLine (عنوان) در لینکدین
هدلاین شما اولین بخشی است که آشنایی بیشتری را میان شما و مخاطبانتان ایجاد میکند. شما در این بخش در قالب چند جمله به دیگران میگویید که چه کسی هستید و چه میکنید.
پیشنهاد میکنم که برای نوشتن یک هدلاین حرفهای مخاطب خودتان را در نظر بگیرید و با توجه به او شروع به توصیف خودتان کنید.
بررسی مواردی که در ادامه می آیند هم میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
-
شناخت کلمههای کلیدی خودتان
یکی از سادهترین روشها برای پیدا کردن کلمهی کلیدی کسبوکار یا شغلتان، سرچ کردن در لینکدین است.
به این ترتیب، دستتان میآید که مجموعههای مختلف از چه کلمهی کلیدی برای خودشان استفاده کردهاند. سپس شما هم میتوانید دقیقاً همان کلیدواژه یا چیزی بسیار نزدیک به آن را برای خودتان انتخاب کنید.
مثلاً اگر ما عبارت دیجیتال مارکتینگ را در لینکدین سرچ کنیم به شغلها، افراد، پستها، گروهها و شرکتهای مختلفی میرسیم که در این زمینه مشغول به کار هستند.
میتوانید در این عکس کلیدواژههایی که در این زمینه سرگردان هستند را ببینید.
با استفاده از فیلترهای مختلفی که در این بخش قرار دارند، میتوانید به کلیدواژههای متفاوتتری برسید. مثلاً اگر ما شرکت دیجیکالا را انتخاب کنیم، افراد فعال در حوزهی دیجیتال مارکتینگ که در دیجیکالا فعال هستند را به همراه موقعیت شغلی و کلیدواژهی مرتبط با آنها به ما نشان میدهد.
-
بررسی موردی چند هدلاین لینکدین
برای درک بهتر این موضوع چند هدلاین را با هم بررسی کنیم:
یک هدلاین آسانسور سوار
هدلاین بالا در یک جمله دقیقاً میگوید که چه کمکی میتواند به کسبوکارها کند. مخاطب این هدلاین «فریلنسرها» و «کارشناسان منابع انسانی» هستند.
این هدلاین که رک و پوستکنده و خیلی کوتاه حرفش را میزند، از شیوه «ارائهی آسانسوری» استفاده کرده است.
شما هم میتوانید با تعریف کردن خودتان در یک جمله، این شیوه را به خدمت بگیرید.
هدلاینی با تمام قوا
در این هدلاین به طور همزمان هم از ارائه آسانسوری، هم از کلیدواژه و هم از ایموجی استفاده شده است.
از نظر ما برای استفاده از این نوع هدلاین به حوزهی کاریتان نگاه کنید، سپس تصمیم بگیرید.
هدلاین دو زبانه
صاحب این هدلاین، علاوه بر ارائه آسانسوری و استفاده از کلمهی کلیدی، آن را را به دو زبان فارسی و انگلیسی آماده کرده است.
شاید برایتان سؤال باشد که آیا ما هم میتوانیم هدلاین خود را به زبان فارسی بنویسیم؟ در پاسخ باید بگویم که بله، معمولاً کاربران ایرانی هم هدلاین خود را به زبان انگلیسی مینویسند.
با وجود اینکه شما هم میتوانید با استفاده از روشی که برایتان خواهم گفت پیج خودتان را دو زبانه کنید، ولی پیشنهاد من این است که پیش فرض را روی نوشتن هدلاین به زبان انگلیسی بگذارید.
نمونهی هدلاین یک جویای کار که تکلیفش با خودش مشخص است:
این هم هدلاین جالبی است که در آن فرد مورد نظر به دنبال کار میگردد اما در یک حرکت جالب نوع کاری که دوست دارد به دست بیاورد را هم مشخص کرده است.
این در حالی است که خیلیها سر و ته این بخش را با یک جمله ساده مثل: «جویای کار» یا «کارآموز» هممیآورند.
وقتی خواستهی خودمان را شفاف به دیگران اعلام میکنیم، کار را برای خودمان و دیگرانی که میخواهند استخداممان کنند، راحتتر میکنیم.
-
گل به خودی با هدلاین
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ما میتوانیم با یک هدلاین نامناسب، برند شخصی خودمان را خط خطی کنیم. بیایید نگاهی به این ماجرا بیاندازیم:
چیزی که ندارید، ارائه ندهید.
بعضی از کاربرها علاقه دارند که با زدن حرفهای بزرگ خودشان را فردی مهم در لینکدین نشان دهند. مثلاً در هدلاینشان مینویسند که مدیر عامل تعدادی از شرکتهای برتر ایرانی هستند. اما وقتی پی ماجرا را میگیریم میبینیم که آن شرکتهای برتر یک سایت ساده هم ندارند. به جای گمراه کردن مخاطبانتان، سعی کنید آنها را با واقعیت چیزی که هستید آشنا کنید.
برای خودتان نوشابه باز نکنید.
حتی اگر سخت کار میکنید، فرد پر تلاش یا خستگیناپذیری هستید و یا حتی در رشتهی کاری خودتان بهترین هستید، نیازی نیست که اینها را در هدلاینتان پشت سر هم ردیف کنید.
موقع نوشتن هدلاین به این فکر کنید که نوشتهتان چه اطلاعات مفیدی را از شما در اختیار دیگران قرار میدهد. آیا مدیر منابع انسانی یک شرکت با دانستن این موضوع که شما یک برنامهنویس حرفهای هستید، انگیزهای برای استخدامتان پیدا میکند؟ ما اینطور فکر نمیکنیم.
در هدلاینتان هندوانه بار نزنید.
برخی در هدلاینشان در حال بار زدن هندوانه زیر بغل آدمها یا شرکتهای مختلف هستند. مثلاً اینکه من در فلان ابَر شرکت کار میکنم یا زیر دست فلان استاد بینظیر شاگردی کردم و… .
به جای این حرفها، خیلی ساده خودتان را معرفی کنید.
توجه توجه، من بیکارم
یکی از بدترین مواردی که میتوانید در هدلاینتان بنویسید، اشارهی مستقیم به بیکار بودنتان است. یادتان باشد، آدم بیکار هیچوقت کار پیدا نمیکند.
شما اگر دانشجو باشید، در حال کار هستید. حتی اگر دنبال کار باشید هم بالأخره یک فعالیتی میکنید. به جای خراب کردن برند شخصیتان با برچسب بیکاری، خودتان را جویای کارآموزی یک فعالیت داوطلبانه یا چیزی در این مایهها معرفی کنید.
بخش Summary (چکیده) در لینکدین
در پروفایل لینکدین بخشی وجود دارد با عنوان Summary. در این بخش میتوانید هر توضیح بیشتری را که دوست دارید بدهید.
بخش Summary در پروفایل لینکدین چیزی در مایههای صفحهی «درباره ما» در سایت است. حالا سؤال این است که برای داشتن یک Summary خوب باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟
نکته مهم: در Summary خلاصه و شفاف از خودتان بگویید.
سعی کنید با صرف کمترین واژهها به مخاطبانتان توضیح دهید که چه کسی هستید، چه کار میکنید و مأموریتتان در مسیر کاریتان چیست. سپس کمی از تخصص و مهارتهایتان برای کسی که هدلاین را خوانده و حالا کنجکاو شده که دربارهی شما بیشتر بداند، بگویید.
اگر صاحب کسبوکاری هستید و یا محصولات یا خدماتی را ارائه میدهید کمی در مورد آن بخشها هم توضیح دهید. بعضی از کاربران لینکدین در این بخش راههای ارتباطی مثل ایمیل، شماره تماس و آدرس سایت را هم وارد میکنند.
حتی بعضی از مدیران منابع انسانی در بخش Summary پروفایل خودشان در مورد جذب نیرو هم توضیح میدهند.
در کل پیشنهاد میکنیم که موقع نوشتن Summary به هدفتان و خواستهای که از خوانندهی این متن کوتاه دارید، فکر کنید. حتی میتوانید خواستهی اصلی خودتان را در قالب یک کال تو اکشن از مخاطبتان بخواهید.
بهتر است در Summary از انجام کارهای زیر دوری کنید:
-
پرچانگی
کسی در Summary نمیتواند یا نمیخواهد که داستان کامل مسیر کاری شما را بخواند. بنابراین خلاصه و باز هم خلاصهتر بنویسید.
-
غلط املایی
انگلیسی نوشتن در لینکدین با چالش غلط املایی و دستوری همراه است. برای حل این مشکل استفاده از سایت گرملی (یا سایر سایتهای مشابه) را به شما پیشنهاد میکنم.
grammarly.com، سایتی است که غلطهای املایی و نکتههای دستوری متنهای نوشته شده به زبان انگلیسی را به خوبی به شما میگوید.
به جز برای لینکدین، میتوانید از این سایت و افزونهی آن در هر بستری که به نگارش انگلیسی نیاز دارد، کمک بگیرید.
بخش فیچر Featured در لینکدین
نکته مهم: بخش فیچر را شلوغ نکنید.
واقعیتش این است که بیشتر کاربرها فقط به همان یکی دو فیچر اول توجه میکنند و به سراغ بقیه فیچرها نمیروند. از طرفی، در گذاشتن تعداد این فیچرها هم محدودیت دارید.
بخش Experiences (تجربیات) در لینکدین
اگر تجربهی کاری دارید، ساده از کنار این بخش نگذرید. برای مخاطبانتان تعریف کنید که اکنون در چه مجموعهای کار میکنید و چه موقعیت شغلی دارید.
متأسفانه کاربران زیادی هستند که سر و ته این بخش را با نوشتن چیزی مثل: «من در فلان جا کار میکنم» هم میآورند.
این مورد را در نظر داشته باشید که شاید همه در مورد موقعیت شغلی شما و کاری که انجام میدهید، اطلاعات نداشته باشند. با این حساب اگر یک توضیح درست و حسابی را از مخاطبانتان دریغ کنید، شانس برقراری ارتباطات مفید را از دست میدهید.
در این بخش میتوانید با استفاده از کلمههای کلیدی کسبوکار یا حوزه فعالیتتان، اثربخشی این قسمت را بالاتر ببرید.
مورد دیگری که میتوانید آن را در بخش تجربیات پروفایل لینکدینتان قرار دهید، «عکس» است. میتوانید عکس اعضای تیمتان یا عکسهای یادگاری کاری که در مجموعههای مختلف گرفتید را بگذارید. تمام این موارد به شما کمک میکنند تا با شناساندن خودتان به دیگران رابطهای بهتر و سازندهتر را بسازید.
حتی اگر چنین عکسهایی ندارید میتوانید آدرس سایتی که در آن کار میکنید یا صفحهای که در آن سایت به شما تعلق دارد را بگذارید. در هر صورت باید تلاشتان را بکنید تا دیگران را با شخصیت کاریتان آشناتر سازید.
بخش Education (آموزش) در لینکدین
وقت به رخ کشیدن تحصیلات است.
در این بخش مسیر تحصیلی خودتان را وارد کنید. پیشنهاد میکنیم که تحصیلات آکادمیکی که گذارندهاید را به این بخش اضافه کنید.
بخش دیگری در کنار قسمت تحصیلات قرار میگیرد به نام Licenses & certifications. در این بخش میتوانید مدرکی که بعد از شرکت در یک دورهی آموزشی دریافت کردهاید را وارد کنید. اطلاعاتی که در این بخش قرار میدهید به دیگران نشان میدهد که شما چقدر اهل یادگیری هستید. البته همانطور که میدانید حساب تجربه از گذراندن دوره جدا است.
بخش Skills (مهارتها) در لینکدین
مهمترین مهارت شما چیست؟ آن را در این بخش قرار دهید. فقط یادتان باشد که اگر چندین مهارت در زمینههای مختلف دارید، آنها را بر اساس اهمیت و کاری که اکنون به آن مشغول هستید، مرتب کنید.
مثلاً اگر در زمینهی برنامهنویسی مهارت دارید، مراقب باشید که مهمترین مهارتتان را چیزهایی مثل Word یا Excel ننویسید. خودتان را جای کاربری بگذارید که به این بخش سر میزند.
البته اشکالی ندارد که مهارت خودتان در مجموعهی آفیس را هم وارد کنید، ولی از شما به عنوان مثلاً یک برنامهنویس انتظار دارند که تاپترین مهارتتان چیزی مثل C++، PHP و… باشد.
این موضوع از آن نظر مهم است که افراد مختلف در لینکدین، مهارت یکدیگر را Endorse (تأیید) میکنند.
همینجا به شما پیشنهاد میکنیم که اگر کسی را در لینکدین میشناسید، حتماً چند دقیقه وقت بگذارید و مهارت او را تأیید کنید.
از همکاران خود هم بخواهید که این کار را برای شما انجام دهند. البته این موضوع چندان در ایران باب نیست، ولی تأثیر خوبی روی مخاطبانی که برای اولین بار با شما آشنا میشوند، میگذارد.
بخش Skill badge (آزمونک برای تأیید مهارت) در لینکدین
در لینکدین بخشی وجود دارد که در آن میتوانید با پاسخ دادن به چند سؤال، یک تأییدهی مهارت از لینکدین بگیرید. با وجود اینکه این بخش از نظر تنوع مهارتها محدود است، اما تأثیر خوبی روی مخاطبان پروفایل شما میگذارد.
البته پیشنهاد میکنیم که فقط در زمینه کاری فعلیتان در این آزمون شرکت کنید. یادتان باشد که برای اثرگذاری بیشتر بهتر است که در همهی بخشهای پیجتان از مهارت فعلی و کاری که اکنون به آن مشغول هستید، حرف بزنید.
بخش Accomplishment (دستاوردها) در لینکدین
لینکدین بخشی به نام Accomplishment (دستاوردها) دارد. هر چیز دیگری که نتوانستهاید در دستهبندیهای بالا جایش دهید را میتوانید در آن بگذارید. اما چه بخش هایی؟
-
دورههای بدون مدرک
شاید شما در دورهای شرکت کرده باشید که مدرک پایان دوره نداشته باشد. میتوانید آن دوره را در این بخش وارد کنید.
-
پروژهها
اگر فریلنسر باشید یا کارتان را زود به زود عوض کرده باشید، به احتمال زیاد تجربههای متفاوتی از پروژههای مختلف دارید. این بخش فرصت خوبی برای صحبت کردن از کارهایی است که به این ترتیب پیش بردهاید.
-
جوایز
این بخش میتواند ویترینی برای جوایز ریز و درشتی باشد که تاکنون در دوران فعالیت حرفهایتان بهدست آوردهاید.
-
زبانهای خارجی
به جز وارد کردن زبان مادریتان میتوانید دیگر زبانهایی که به اندازههای مختلف در آنها مهارت دارید را در این بخش وارد کنید.
برخی اصرار دارند که نباید زبان فارسی را در این بخش وارد کرد؛ اما ما به شما پیشنهاد میکنیم که این کار را انجام دهید.
در هر صورت، وقتی تمام پیج ما به زبان انگلیسی باشد و یک فرد خارجی از آن دیدن کند، باز هم تسلط ما به زبان فارسی یک امتیاز محسوب میشود.
-
تألیفات
پیشنهاد میکنم با توجه به تمرکزی که روی فعالیت فعلیتان دارید، اگر کتابی در آن زمینه منتشر کردهاید، حتماً نام و نشانش را در این بخش وارد کنید.
یادتان باشد، تجربه نوشتن کتاب در زمینهی مثلاً شیمی، چیزی به ارزشهای فردی که اکنون یک دیجیتال مارکتر است اضافه نمیکند. پس اطلاعات را هدفمند وارد کنید و روزمهای یکپارچه را به دیگران نمایش دهید.
نکته مهم: پروفایلتان را پیوسته به روز کنید
وقتی تجربههای جدیدی به دست میآورید و یا در دورههای جدیدی شرکت میکنید، آن را در پروفایلتان وارد کنید. اجازه بدهید دیگران در جریان پویایی شما قرار بگیرند و روی برند شخصی شما حساب دیگری باز کنند.
بخش Recommendations (توصیهنامهها) در لینکدین
به بخش Recommendations (توصیهنامهها) اینطور نگاه کنید که مثلاً شما یک سایت دارید و در بخشی از آن افرادی از مجموعهها یا شرکتهای مختلف که تجربهی استفاده از محصولات یا خدمات شما را دارند، از تجربه همکاری با شما میگویند.
توصیهنامههایی که در این بخش قرار میگیرند باعث میشوند که دیگران راحتتر به شما و مهارتتان اعتماد کنند. این موضوع، نمایی از شخصیت شما به عنوان یک برند را به نمایش میگذارد. اهمیت آن بسیار بالا است چون از زبان شما نوشته نشده و چهرهای از شما را که شاید خودتان هم آن را نبینید به دیگران نشان میدهد.
به همین دلیل حتی اگر کسی هنوز برایتان توصیهنامه ننوشته، میتوانید از کسانی که با آنها کار کردهاید و در لینکدین فعالیت میکنند بخواهید که یکی دو خط در مورد شما و تجربهی همکاریتان بنویسند.
خودتان هم در این زمینه دست پیش را بگیرید و برای کسانی که تجربه همکاری با آنها را دارید توصیهنامه بنویسید.
این مورد را هم در نظر بگیرید که با نوشتن توصیهنامه شما در صفحهی آن فرد هم جایی برای خودتان باز میکنید و این موضوع دایرهی ارتباطی شما را بزرگتر میکند.
بخش Interests (علاقهمندیها) در لینکدین
اگر در لینکدین پیج شرکتها یا گروههای مختلف را فالو کنید، آنها در لیست علاقهمندیهای شما فهرست میشوند. این بخش به کسانی که وارد صفحهتان میشوند، کمک میکند تا دید بهتری از شما به دست بیاورند. سعی کنید علاقهمندیهایتان را همراستا با حرفهی اصلیتان به نمایش درآورید.
نکته مهم: اطلاعات را یا وارد نکنید، یا درست وارد کنید.
در صفحهی پروفایل میتوانید راههای ارتباطی مختلفی را در اختیار کاربران قرار دهید. مواردی مثل شماره تماس، ایمیل، آدرس و… . یادتان باشد اگر در این بخش اطلاعاتی را در اختیار بقیه میگذارید، حتماً از درست بودن آن مطمئن باشید و با مخاطبانتان صادقانه برخورد کنید.
مثلاً اگر شماره تماسی را در این بخش میگذارید، حتماً کسی باشد که به تماسهای آن جواب بدهد. همین ماجرا در مورد قرار دادن لینک پیج شما در دیگر شبکههای اجتماعی هم برقرار است.
جدا از اینکه باید آدرس درست را در این قسمتها وارد کنید، به این موضوع هم بیندیشید که آیا واقعاً پیچ مثلاً توییتر شما میتواند کمکی به مخاطبان لینکدینی شما داشته باشد یا نه؟
بخش CV (رزومه) در لینکدین
یکی از بخشهای جالب در پروفایل لینکدین قسمت More است که شما میتوانید در آن تمام اطلاعاتی که ساعتها برای وارد کردنشان زحمت کشیدید را در قالب یک فایل پیدیاف خروجی بگیرید و آن را به عنوان رزومهی خودتان برای مجموعههای مختلف ارسال کنید.
لینکدین برای افرادی که نمیخواهند تمام اطلاعات این بخش را وارد رزومهشان کنند هم بخشی را در نظر گرفته است. به این ترتیب میتوانید رزومهای شخصیسازی شده را به دیگران تحویل دهید.
بخش Private (خصوصی) در لینکدین
اگر دقت کنید در پروفایل لینکدین بخشی با عنوان Private to you (خصوصی برای شما) نمایش داده میشود.
اطلاعاتی که در این بخش قرار میگیرد فقط به شما نمایش داده میشود. مواردی مثل تعداد بازدید، آخرین پست شما در چند روز گذشته، دفعات نمایش پروفایل شما در نتیجی جستجوی لینکدین و… .
حتی در این بخش میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد افرادی که در لینکدین به دنبالتان میگشتند و شما را پیدا کردهاند، کسب کنید؛ مثلاً اینکه در چه زمینهای مشغول به کار هستند و… .
دانستن این موضوع به شما کمک میکند که بفهمید آیا در جذب افرادی که به دنبالشان بودید موفق عمل کردهاید یا نه.
نکته مهم: روی سه مهارت اصلیتان تمرکز کنید.
در پروفایل لینکدین تا قبل از زدن دکمهی «نمایش بیشتر» فقط سه مهارت اولی که وارد کردهاید، به نمایش در می آیند.
بنابراین دقت کنید که سه مهارت اول شما همان سه مهارت اصلی شما باشند. این را هم در نظر داشته باشید که قرار نیست تمام مهارتهای کاریتان را در این بخش وارد کنید. سعی کنید پررنگترین تواناییهایتان را در این بخش بگنجانید.
بخش connections (ارتباطات) و سطوح مختلفشان در لینکدین
ماجرای برقرار کردن رابطه با دیگران در لینکدین با اینستاگرام و بسترهای دیگر فرق دارد. وقتی با شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام سر و کار داشته باشیم به راحتی میتوانیم برای ارتباط برقرار کردن با دیگران آنها را فالو کنیم.
اگر آنها هم دوست داشته باشند ما را فالو میکنند و این ارتباط دو طرفه شکل میگیرد. در مورد بقیه کسانی که آنها را فالو نمیکنیم هم اگر پیجشان Public باشد، میتوانیم پستهایشان را با جستجو در اکسپلور ببینیم.
در لینکدین، سه سطح اصلی کانکشن Second ،First و Third وجود دارد. کانکشنهای ما اولین افرادی هستند که محتوای ما و آگهیهای استخدامی که در لینکدین میزنیم را میبینند. به همین دلیل مهم است که کانکشنهای با کیفیت را با افرادی که در حوزهی کاری خودمان هستند، برقرار کنیم.
اما منظور از این سطحها چیست؟
-
آشنایی عمیقتر با سطحهای سه گانهی کانکشن در لینکدین
در سطح First من به یک نفر درخواست کانکشن میدهم و فرد مقابل این درخواست را قبول میکند. با این کار فردی که درخواست من را قبول کرده است در سطح یک کانکشنهای من قرار میگیرد؛ یعنی من او را فالو کردهام و او هم من را فالو کرده است. تا اینجای کار، تقریبا با سازوکاری مشابه با شبکههای اجتماعی دیگر روبه رو هستیم.
حالا تصور کنید من با فردی به نام «علی» کانکشن برقرار میکنم. با این کار، علی در سطح یک کانکشنهای من قرار میگیرد. علی خودش با ۲۰۰ نفر دیگر کانکشن دارد که تمام آن ۲۰۰ نفر میشوند کانکشنهای سطح دوم من.
ماجرای کانکشنهای Third هم در ادامهی همین کانکشنهای Second رخ میدهد. تصور کنید یکی از آن ۲۰۰ نفری که با علی کانکشن سطح یک داشتند، «نازنین» نام داشته باشد. نازنین با فرد دیگری به نام «الهام» کانکشن سطح یک دارد اما کانکشن من و الهام خانم در سطح سوم قرار میگیرد و میشود Third کانکشن.
کانکشنهای الهام third plus یا out of network هستند و ارتباط من با آنها خیلی دور است. در واقع اگر از بالا به کانکشنها نگاه کنیم شکل و شمایل یک هرم را به خود میگیرند.
در مثالی که زدم، فردی که با او کانکشن برقرار کردم ۲۰۰ کانکشن سطح یک داشت. اگر این فرد ۱۰۰۰ کانکشن سطح یک داشته باشد و هر کدام از کانکشنهای او دو یا چند هزار کانکشن داشته باشند به راحتی مثلاً ۱۰ هزار کانکشن سطح دو و ۲۰ هزار کانکشن سطح سه دارید.
-
اهمیت شبکهسازی
هدف لینکدین از ایجاد سطحهای مختلف، کانکشن راحتتر و سریعتر ارتباط برقرار کردن با دیگران و ایجاد کانکشنهای کاری مرتبط است.
به زبان ساده، لینکدین میخواهد ما شبکهی ارتباطی خودمان را بسازیم. قبل از رفتن به سراغ روشهای ساخت شبکه در لینکدین یادمان باشد که ما نیازی به داشتن شبکهای بزرگ از افراد نداریم. تنها کافی است با افرادی که واقعاً میخواهیم با آنها ارتباط برقرار کنیم یک محفل کاری و حرفهای بسازیم.
-
شبکهسازی
لینکدین برای این کار راههای مختلفی را پیش پای شما میگذارد:
-
-
ایجاد کانکشن از راه مخاطبانتان
-
وقتی شما در لینکدین یک حساب کاربری میسازید، اطلاعاتی مثل شماره تماس و ایمیل را در اختیار این سایت میگذارید. لینکدین هم میگردد و کسانی که قبلاً از راه ایمیل یا شماره تماستان با آنها ارتباط داشتهاید و اکنون در لینکدین فعال هستند را به شما نشان میدهد تا با آنها ارتباط برقرار کنید.
-
-
ایجاد ارتباط به صورت دستی
-
حتی خودمان هم میتوانیم به صورت دستی این کار را انجام دهیم. مثلاً شاید شماره تماس یا ایمیلی از یک نفر نداشته باشیم اما او را به واسطهی همکاری قبلیمان میشناسیم. به همین دلیل میتوانیم خیلی راحت نام او را در لینکدین جستجو کرده و با او ارتباط برقرار کنیم.
-
-
شبکهسازی با کمک موتور جستجوی لینکدین
-
مثلاً وقتی سرچ میکنیم دیجیتال مارکتینگ، لینکدین تعدادی کاربر، کسبوکار و گروه را به ما نشان میدهد. ما هم میتوانیم روی افرادی که برایمان مهم هستند، کلیک کرده و وارد پیجشان شویم و درخواست کانکشن برایشان ارسال کنیم.
-
-
شبکهسازی با کمک کانکشنهای دو و سه خودمان
-
وقتی ما با دیگران کانکشن برقرار میکنیم دایرهی افرادی که کانکشنهای دو و سه ما را تشکیل میدهند را گستردهتر میکنیم. میتوانیم از این فرصت برای ایجاد کانکشن با افراد سطح دو و سه استفاده کنیم.
-
-
شبکهسازی از راه صفحهها
-
منظورمان از صفحهها، پیج شرکتها، دانشگاهها و است. مثلاً اگر ما در یک دانشگاه درس میخوانیم یا از آن فارغ التحصیل شدهایم، ببینیم که هم دانشگاهیهایمان در لینکدین چه میکنند و با آنها کانکشن برقرار کنیم.
-
-
شبکهسازی به کمک تولید محتوا
-
لینکدین بستری است که میتوانید از آن برای تولید محتوا استفاده کنید. کاربرهای مختلف در این بستر محتوای شما را میبینند، به آن واکنش نشان میدهند و حتی آن را برای دیگران ارسال میکنند. به جز این شاید از راه هشتگهایی که برای محتواهایتان استفاده میکنید هم باشما آشنا شوند.
-
-
شبکهسازی با کمک گروهها در لینکدین
-
در سرچ لینکدین میتوانید با انتخاب کردن فیلتر Groups به گروههای آن بخش دسترسی داشته باشید. بعد وارد هر صفحه از آن گروهها شوید و با زدن یک دکمه درخواست عضویت در آن گروه را ارسال کنید.
بعد از اینکه ادمین گروه درخواست شما را قبول کرد، میتوانید وارد گروه شوید. پس به کسانی که در این گروه عضو هستند و حتی ادمین گروه درخواست کانکشن ارسال کنید. مزیت گروههای لینکدینی در این است که معمولاً افراد عضو آن از دیگر کاربران لینکدین فعالتر هستند.
در گروههای لینکدینی شما نمیتوانید مثل گروههای تلگرامی در یک بستر مشخص با دیگر اعضا چت کنید در عوض پستهایی که در این گروهها توسط اعضا گذاشته میشوند را میبینید و میتوانید آنها را لایک کرده یا برایشان کامنت بگذرید.
-
-
شبکهسازی از راه ایونتهای تعریف شده در لینکدین
-
سر زدن به رویدادهایی که در لینکدین تعریف میشوند و ایجاد ارتباط با افرادی که در آن رویدادها شرکت کردهاند هم یکی دیگر از راههای برقراری ارتباط با لینکدین است.
معمولاً افرادی که در رویدادها شرکت میکنند، نسبت به بقیهی کاربران لینکدین فعالتر هستند و احتمال اینکه زودتر درخواست کانکشن شما را قبول کنند، بیشتر خواهد بود.
-
-
شبکهسازی با کمک بخش New Results
-
در این بخش کاربرها میتوانند خبرنامه بسازند. به کمک خبرنامه، از راه ایمیل به کسانی که خبرنامه را فالو کردهاند، پست شدن محتوای جدید اطلاع داده میشود. شما میتوانید به سراغ این خبرنامهها بروید و ببینید چه کسانی آن را لایک کرده یا برایش کامنت گذاشتهاند و سپس با آنها ارتباط برقرار کنید.
-
-
شبکهسازی با کمک هشتگها
-
با وجود اینکه ما به طور مستقیم نمیتوانیم ببینیم چه کسانی یک هشتگ را فالو کردهاند، ولی از راه واکنشی که به پستهای منتشر شده با این هشتگ نشان داده میشود میتوان کم و بیش به این موضوع پی برد و با آنها ارتباط برقرار کرد.
-
-
شبکهسازی از راه تولید محتوا
-
وقتی تولید محتوا را در لینکدین شروع کنید کم کم افراد مختلف خودشان برای ایجاد کانکشن به شما درخواست میدهند.
-
تفاوت کانکشن با فالو
در لینکدین هم میتوانید فرد را فالو کرده و هم با او کانکشن برقرار کنید. در فالو کردن، ارتباطی که میسازید یک طرفه است اما در کانکشن این ارتباط دو طرفه است.
انگار که همزمان ما و طرف مقابلمان یکدیگر را فالو کردهایم. در این صورت، هم پستهای ما به او نمایش داده میشود و هم پستهای او به ما اما در فالو کردن فقط این ما هستیم که به عنوان فالو کننده پستهای او را میبینیم.
-
افزایش کانکشنها به صورت فیک
در بخش my network شما میتوانید از افرادی که کانکشن شما را پذیرفتهاند، مطلع شوید. بهجز این، در این بخش افرادی هستند که آنها را نمیشناسید؛ اما لینکدین به شما پیشنهاد میدهد که با آنها کانکشن برقرار کنید.
اگر شما در این وضعیت بدون توجه به اینکه چه کسانی با چه زمینهی کاری به شما پیشنهاد شدهاند، پشت سر هم برای آنها درخواست کانکشن ارسال کنید، شاید تعداد کانکشنهایتان بالا برود اما فایدهای برایتان نخواهد داشت. چون به احتمال زیاد آنها به محتواهایی که تولید میکنید واکنشی نشان نمیدهند.
همیشه قبل از تلاش برای ایجاد کانکشن از خودتان بپرسید که چرا میخواهم با این فرد کانکشن برقرار کنم؟ پیشنهاد ما این است که شبکه ارتباطیتان را با افرادی در حوزه کاری خودتان بسازید.
-
چند پیشنهاد برای بهتر ساختن شبکه ارتباطی
- به سراغ کسانی که هیچ هدلاینی ندارند، نروید.
- قبل از ارسال درخواست کانکشن حتماً صفحه فرد مورد نظر را ببینید. بعد اگر دیدید که با حوزهی کاریتان همراستا است، به او درخواست بدهید
- روزانه یا هفتگی زمانی را برای افزایش تعداد کانکشنهایتان کنار بگذارید.
- یادتان باشد که لینکدین یک فضای کاملاً حرفهای است. بنابراین ایرادی ندارد که به یک خانم یا آقا درخواست کانکشن بدهید. چون شما میخواهید ارتباط حرفهای خودتان را گسترش دهید.
- شما در لینکدین به صورت روزانه فقط تا سقف ۲۵ هزار کانکشن را میتوانید برقرار کنید.
اگر از این تعداد فراتر بروید شاید لینکدین شک کند که شما ربات هستید. - وقتی میخواهید به دیگران درخواست کانکشن بدهید، لینکدین به شما پیشنهاد میکند که یک متن کوتاه با حدود ۳۰۰ کاراکتر را هم به همراه درخواست برای کاربر ارسال کنید. پیشنهاد میکنیم این متن را به دلخواه خودتان بنویسید و آن را خالی نگذارید. چون احتمال پذیرفته شدن درخواستتان را بالا میبرد. میتوانید چنین متنی را در کادر بنویسید: «سلام. خیلی خوشحال میشوم که با شما در ارتباط باشم و از مهارتهایتان استفاده کنم.»
بخش Digital FootPrint (ردپای دیجیتال) در لینکدین
رد پای دیجیتال به مجموعهای از رفتارهای شما در دنیای دیجیتال گفته میشود. مثلاً وقتی با تعدادی از آدمها ارتباط برقرار میکنید، پستها را لایک کرده یا برایشان کامنت میگذارید، در حال گذاشتن ردپای دیجیتال هستید. این اتفاق در گوگل، لینکدین، توییتر، اینستاگرام و دیگر فضاهای وب هم رخ میدهد. خیلی از شبکههای اجتماعی، دادههایی از شما دارند که خودتان هم باور نمیکنید.
بخشی از این رد پای دیجیتالی مخفی است و بخشی دیگر مثل همان لایک و… که گفتیم توسط دیگران قابل مشاهده است. در لینکدین شما این امکان را دارید که بفهمید کانکشنهای سطح یکتان چه پستهایی را لایک کردهاند و چه کامنتهایی گذاشتهاند.
نکتهی مهمی که در مورد ردپای دیجیتالی شما در لینکدین وجود دارد این است که میزان حرفهای بودنتان را به نمایش میگذارد. اگر شما پستهای بی ربط را لایک کنید، هنگام نوشتن کامنت از ادبیاتی غیرحرفهای استفاده کنید و… رد پایی منفی از خود بر جای میگذارید که میتواند تأثیری مخرب روی برند شخصی شما بگذارد. بنابراین در لینکدین قبل از انجام هر کاری به ردپایی دیجیتالی که از خودتان باقی میگذارید، فکر کنید.
این مورد را به یاد داشته باشید که اگر کسی بخواهد شما را استخدام کند به احتمال زیاد به بخش Activity فعالیتهایتان هم سر میزند تا ببیند به چه محتواهایی علاقه دارید، چقدر حرفهای با دیگران تبادل اطلاعات کردهاید و در کل چه شخصیت حرفهای را از خودتان به نمایش گذاشتهاید.
نکته مهم: تقلب در مصاحبه
نکتهی جالبی که میتوانیم با بررسی قسمت Activity به آن دست پیدا کنیم به زمانی برمیگردد که میخواهیم با یک تیم یا مدیر یک بخش مصاحبه کنیم. در این صورت با سر زدن به این بخش از صفحهی پروفایل آن فرد میتوانیم تا اندازهای که برای تحت تأثیر قرار دادن آن فرد لازم باشد در مورد علاقهمندیهای او اطلاعات بهدست بیاوریم و در زمان مصاحبه، خودمان را در دلش جا کنیم.
بخش Reactions (واکنشها) در لینکدین
ما در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام میتوانیم به هر پستی که منتشر میشود فقط یک نوع Reaction (واکنش) نشان دهیم؛ یعنی فقط آن را لایک کنیم. اما در لینکدین دستمان بازتر است و میتوانیم چند نوع مختلف از واکنشها را از خودمان نشان دهیم.
در ادامه، این واکنشها و مفهومی که دارند را با هم بیشتر بررسی میکنیم. دلیلمان برای اهمیت به این بخش همان ردپای دیجیتال است که نباید دستکمش گرفت.
-
واکنش Like
خیلی ساده لایک به معنای تأیید کردن است. وقتی پستی را لایک میکنیم، یعنی با نظر او و محتوایی که منتشر کرده موافقیم.
شاید ما در اینستاگرام خیلی چیزها را لایک کنیم؛ اما این به معنای موافق بودن ما با آن ماجرا یا محتوا نیست. بنابراین وقتی لینکدین این امکان را در اختیارمان گذاشته است، حتماً قبل از لایک کردن آن محتوا را بخوانیم و بررسی کنیم.
-
واکنش Celebrate
Celebrate یعنی تحسین و تأیید. مثلاً وقتی همکار یا دوست شما جایی مشغول به کار شده، جایزهای گرفته یا حرفی میزند که شما میخواهید او را تشویق کنید، میتوانید حس و حالتان را با این گزینه نشان دهید.
-
واکنش Support
Support یعنی حمایت و احساس همدردی. این گزینه مناسب زمانی است که محتوایی را میبینید و دلتان میخواهد حمایت خودتان را از آن نشان دهید.
-
واکنش Love
Love در لینکدین به معنای دلچسب و احساس قدردانی است؛ مثلاً اگر مدیرتان در یک پست لینکدینی از شما تعریف کرد، سوا از اینکه مدیرتان خانم است یا آقا، میتوانید یک لاو نثارش کنید
-
واکنش Insightful
Insightful که میتوانیم آن را «خردمندانه» هم صدا بزنیم، مناسب زمانی است که شخصی یک حقیقت یا ماجرایی را مطرح میکند که شاید نیاز باشد شما در آن زمینه فکر کنید یا به فکر فرو بروید.
-
واکنش Funny
Funny خوراک زمانی است که با یک محتوای خندهدار مواجه میشوید. حالا یا خندهای واقعی یا خندهای تلخ. البته بهتر است که اگر طتز موجود در محتوای مذکور به فضای کاریتان مربوط نیست به آن واکنشی نشان ندهید.
نکته مهم: تعیین هدف، رمز موفقیت
همیشه قبل از تولید محتوا هدفتان را مشخص کنید. مهم نیست که شما در زمینهی چه نوع محتوایی خوب هستید. مهم این است که تولید چه محتوایی شما را به هدفتان میرساند. اگر هدفتان گرفتن یک پروژهی برنامهنویسی است، نمیتوانید با تولید محتوا در زمینهی موفقیت به این هدف دست پیدا کنید.
عملکرد الگوریتم لینکدین
همهی شبکههای اجتماعی برای خودشان الگوریتمی دارند تا محتوای مناسب را به دست شخص علاقهمند برسانند. لینکدین رابطه میان شما و کانکشنهایتان را تشخیص میدهد. او میخواهد بداند که شما با همهی کانکشنهایتان یک جور برخورد میکنید یا برای بقیه حسابی جداگانه باز کردهاید.
مثلاً پستهای افراد یا شرکتهای خاص را بیشتر از بقیه میخوانید و میبینید، از کنار برخی پستها به سرعت رد میشوید یا واکنشی متفاوت به آنها نشان میدهید.
لینکدین همهی اینها را درک میکند و از لابهلای ردپای دیجیتالی شما علاقهتان به افراد، شرکتها و محتواها را طبقهبندی میکند سپس بر اساس درکی که از رفتار شما به دست آورده، پستهای مختلف را در فیدتان قرار میدهد. این الگوریتم پیوسته در حال یادگیری است.
رفتار الگوریتم لینکدین با پستهای ما
وقتی شما پستی در لینکدین میگذارید، این الگوریتم بررسی میکند که آیا این پست جذاب است یا نه؟ الگوریتم لینکدین این موضوع را از راه نشان دادن پست شما به تعدادی از کانکشنهای سطح یکتان که بیشتر از همه به پستهای قبلیتان واکنش نشان دادهاند، انجام میدهد.
اگر واکنش آنها به پست شما خوب باشد، آن را به بقیهی کانکشنهای سطح یکتان هم نشان میدهد. اگر آنها هم واکنش خوبی به پست شما نشان دهند، آن را به کانکشنهای سطح دو و سه هم نشان میدهد.
با این حساب اگر شما مثلاً ۲۵٫۰۰۰ کانکشن در لینکدین دارید نباید انتظار داشته باشید که هر پستتان ۲۵٫۰۰۰ بار بازدید بخورد.
برعکس این موضوع هم برقرار است. اگر تعداد محدودی کانکشن دارید نباید فکر کنید که پست عالی شما فقط به همان تعداد دیده میشود. پستهایی در لینکدین بودند که با وجود تعداد کانکشن کم، بیشتر از ۱۰ هزار بار بازدید دریافت کردهاند.
بازاریابی محتوایی در لینکدین
در بخش بازاریابی محتوایی در لینکدین ما به دنبال این هستیم که بتوانیم با کمک ابزاری به اسم محتوا، کار بازاریابی را انجام دهیم. شاید در این روش مجبور باشیم زمان زیادی را برای گرفتن نتیجهی مشخص سپری کنیم، ولی نتیجهای که از این راه به دست میآید ماندگار است.
چرخه تولید محتوا در لینکدین
برای اینکه بتوانیم در لینکدین یک فرایند بازاریابی محتوایی موفق داشته باشیم، به یک چرخه از کارها نیاز داریم که در ادامه آنها را با هم بررسی میکنیم.
۱- هدفگذاری برای تولید محتوا در لینکدین
از نکتههای این قسمت برای هدفگذاری در زمینههای گوناگون استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما استفاده کردن از مدل هدفگذاری SMART (اسمارت) است. بیایید نگاهی دقیقتر به این مدل بیاندازیم.
در این روش هدفگذاری به پنج مورد توجه ویژهای میشود:
- Specific: هدف ما باید هم برای خودمان و هم برای دیگران مشخص و واضح باشد.
- Measurable: یک هدف درست به راحتی قابل اندازهگیری است.
- Attainable: هدف ما باید دست یافتنی باشد نه رویایی.
- Realistic: هدف ما باید به کار ما ربط داشته باشد.
- Time Bound: یک هدف درست باید زمانبندی هم داشته باشد.
خیلی از ما تا این بخش را خوب جلو میآییم. به این ترتیب که یک هدف قابل اندازهگیری مرتبط و دست یافتنی را برای خودمان انتخاب میکنیم، اما برای رسیدن به آن زمان مشخصی را در نظر نمیگیریم.
نمونهی زیر را میتوانیم به عنوان یک هدف مناسب و درست در نظر بگیریم.
«پیدا کردن یک شغل با حقوق پنج میلیون تومان مرتبط با تخصصم طی سه ماه آینده»
این هدف، هم به لینکدین مرتبط است و این که هم هیچ ابهامی در آن وجود ندارد. علاوهبر اینها قابل دستیابی نیز هست. از طرفی زمان و مقدار آن هم مشخص است.
۲- مخاطبشناسی
مخاطب شما در لینکدین همان فردی است که میخواهید برایش محتوا تولید کنید و انتظار دارید که او به محتوای شما واکنش نشان دهد. بنابراین از خودتان بپرسید که مخاطب من در لینکدین چه خوراک محتوایی را میپسندد؟ وقتی دقیقاً مخاطب خودتان را بشناسید، اینکه چه محتوایی باب میل او خواهد بود هم دستتان میآید.
یک سؤال: آیا تولید محتوا به زبانهایی به جز فارسی در لینکدین خوب است؟
مدتی قبل یک محتوای خوب به زبان انگلیسی دیدم که توسط یک کاربر ایرانی نوشته شده بود. وقتی از او در مورد مخاطب این محتوا پرسیدم و دلیلش برای نوشتن محتوا به زبان انگلیسی را جویا شدم، در جواب به من گفت که چون زبان انگلیسی را بلد است، دوست دارد به این زبان محتوا تولید کند. اما اذعان داشت که مخاطبانش افرادی در داخل ایران هستند.
یادمان باشد تمام تلاش ما در تولید محتوا باید با توجه به شناختی که از مخاطبمان به دست آوردهایم، باشد. اگر مخاطب ما ایرانی است، بهترین زبان برای تولید کردن محتوا برای او زبان فارسی است.
برای این کار چند راه وجود دارد:
-
جستجو
شما میتوانید با یک سرچ خوب در زمینهی کاری مورد نظرتان در لینکدین به افرادی که میخواهید مخاطبتان باشند، نزدیک شوید. با آنها و علاقهمندیهایشان آشناتر شوید، ببینید آنها چه پستهایی را دنبال میکنند، چه محتواهایی را میپسندند و زیر چه مواردی کامنت میگذارند.
-
نظرسنجی
استفاده از نظرسنجی میتواند شما را به مخاطبان مورد نظرتان و چیزهای مورد علاقهشان نزدیکتر کند. میتوانید در نظرسنجی از موارد مختلفی استفاده کنید. یکی از دوستانم یک بار این کار را برای پیدا کردن قالب محتوایی مورد علاقه مخاطبانمان انجام داد و فهمید که بیشتر آنها به محتواهایی در قالب اینفوگرافیک علاقه دارند.
-
گروهها
عضو شدن در گروههایی که به حوزهی کاری شما مربوط هستند و بررسی پستها و کامنتهایی که اعضای آن گروه میگذارند هم میتواند در شناخت مخاطبان مورد نظرتان به شما کمک کند.
-
پرسونا
بعد از شناخت مخاطبین، حالا نوبت بیرون آوردن نمایندههایی از دل آنها است. این نمایندهها پرسونا صدا زده میشوند.
توصیه میکنم حتماً عبارت «پرسونای مخاطب» را گوگل کنید و مقداری در مورد آن مطالعه کنید.
۳- برنامهریزی محتوا
قبل از اینکه بخواهیم محتوایمان را آماده کنیم، هدفگذاری کردهایم و مخاطبمان را نیز شناختهایم. حالا وقت آن رسیده که آستینهایمان را بالا بزنیم و برای ادامهی راهمان برنامهریزی کنیم. چیزی که در این راه به ما کمک میکند، داشتن یک تقویم محتوایی است.
پیشنهاد میکنم در رابطه با تقویم محتوایی گوگل کنید و اطلاعات بیشتری بهدست بیاورید.
-
بهترین زمان برای پست گذاشتن
قبل از هر چیزی از خودتان بپرسید بهترین وقت برای صحبت کردن با همکارانتان چه زمانی است؟ ساعات اداری؟ وقت ناهار و استراحت؟ وقتی به خانه برمیگردید؟ پیشنهاد من این است که قبل از هر کاری روی این سه بازه زمانی مانور بدهید و در آن زمانها پست بگذارید؛ یعنی قبل از شروع کار، در حین کار و بعد از کار. سپس این پستها و استقبالی که از آنها میشود را بررسی کنید و بازهای که بهترین نتیجه را داشت، انتخاب کنید.
همین کار را برای روزهای هفته هم انجام دهید. یادتان باشد که بهترین زمان برای ارسال پستهایتان را فقط خودتان میتوانید کشف کنید. نسخهای جهانی برای این کار وجود ندارد.
۴- خلق محتوا
به گام خلق محتوا رسیدیم؛ اما سؤال مهمی وجود دارد و آن این است که دربارهی چه چیزهای میتوانیم در لینکدین محتوا تولید کنیم؟ بیایید نگاهی به این ماجرا بیاندازیم:
-
اشتراکگذاری تجربهها
شما در حوزه کاریتان تجربههای کوچک و بزرگی دارید. همین تجربهها موضوعی بسیار جالب برای تولید محتوا در لینکدین هستند. خیلی ساده آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید.
-
طراحی نظرسنجی
-
به اشتراکگذاری دادههای آماری
-
پروموت محتوای بلاگ
معمولاً محتواهایی که در بلاگمان منتشر میکنیم، طولانی هستند و از حوصلهی یک پست لینکدین خارج است. اما شما میتوانید همین محتوا را خلاصه کرده و بخشهای مهم آن را در لینکدین منتشر کنید.
-
به اشتراکگذاری فرم نظرسنجی
میتوانید در بستر دیگری مانند سایتتان یک فرم نظرسنجی کامل را با چند سؤال طراحی کنید و در لینکدین از مخاطبانتان بخواهید که آن را پر کنند.
-
اطلاعرسانی در مورد دستاوردها و جایزهها
-
ارائهی مستندات کاری
شاید شما در کسبوکارتان یا در حوزهی کاریتان مستنداتی داشته باشید. میتوانید آن را در لینکدین با دیگران به اشتراک بگذارید.
-
محتوای خبری
اخباری از دل کسبوکار یا صنعتی که در آن فعالیت میکنید را در قالب یک پست منتشر کنید.
-
آگهی استخدام
اگر به دنبال جذب افراد متخصص یا کارآموز هستید میتوانید خبر آن را در شکل و شمایل یک پست لینکدینی به گوش دیگران برسانید.
حتی اگر هیچ فعالیت محتوایی دیگری در لینکدین ندارید، باز هم میتوانید با منتشر کردن آگهیهای استخدام مجموعهتان و استفاده از هشتگهایی مانند «#استخدام» به دیده شدن پستتان کمک کنید.
-
پروموت ویدیو
بخشهایی از ویدیوی کسبوکارتان را که در یوتیوب یا آپارات منتشر کردهاید را در لینکدین منتشر کنید و از کاربران بخواهید که برای تماشای نسخهی کامل آن به کانال شما در این دو بستر سر بزنند.
-
دعوت از کاربران برای مطالعهی یک محتوا در بستر ویرگول
اگر وبلاگ مشخصی ندارید یا در ویرگول هم محتوا تولید میکنید، میتوانید لینک آن را به همراه یک توضیح کوتاه در لینکدین بگذارید و از مخاطبانتان بخواهید که آن را مطالعه کنند. ما هم چندین بار چنین کاری را در لینکدین دیجیتالینگ انجام دادیم.
-
تحلیل گزارش منتشر شده از کسبوکارهای دیگر
مثلاً اگر دیجیکالا گزارشی را منتشر کرده آن را تحلیل کنید و نتیجهی تحلیل خودتان را با اهالی لینکدین قسمت کنید.
-
آموزش یک نکته یا یک ترفند
اگر کمی در کسبوکارتان دقیق شوید تعداد زیادی از این موارد را پیدا خواهید کرد.
-
محتوای داستانی با چاشنی آموزش
به عنوان نمونه به این پست از لینکدین خانم آیلار رزاقی توجه کنید. خانم رزاقی UX Writer هستند که در بیشتر پستهایشان در لینکدین، یک محتوای آموزشی را در قالب داستانی کوتاه به دیگران ارائه میکنند.
یادتان باشد آدمها در هر سنی که باشند داستان شنیدن را دوست دارند.
-
محتوای داستانی با چاشنی تجربه
آقای امیرحسین اسماعیلی مدیر عامل «وبسیما» این کار را با هنرمندی انجام میدهد. موضوع محتواهایی که آقای اسماعیلی در لینکدین منتشر میکنند، کاملاً به این فضا مرتبط است.
-
محتوای سریالی
اگر میبینید موضوعی در حوزهی کاری شما مهم و پر مخاطب است میتوانید آن را به صورت پستهای سریالی منتشر کنید.
نکته مهم: نگاه از روی دست موفقها
در هر بستری که خواستید آستینهایتان را برای تولید محتوا بالا بزنید به سراغ افراد شاخصی که در این بستر مشغول تولید محتوا هستند، بروید. شاید به آنها یا محتوایی که تولید میکنند علاقهای نداشته باشید، اما باید بفهمید که چرا این محتوا آنقدر دیده شده است. با بررسی آن محتوا میتوانید پاسخی برای این سؤال پیدا کنید.
-
اسنپ
شرکتهایی مثل «دیجیکالا»، «اسنپ» و… نمیتوانند تکتک محصولات یا سرویسهایشان را پروموت کنند. ولی در مواردی خاص مثل همین پست اسنپ در مورد انجام تست کرونا در منزل یا محل کار شاهد این ماجرا هستیم.
-
دیجیکالا
از طرف دیگر کسبوکارهای B2B میتوانند مواردی مثل مسؤولیتهای اجتماعی خودشان را با دیگران به اشتراک بگذارند. نمونهاش را باز هم در پیج دیجیکالا و کاشت درخت به نام همکاران در جنگلهای هیرکانی میبینیم.
-
كاربوم
«کاربوم» فضایی برای استخدام است و لینکدین بستر بسیار خوبی برای محتوای آن به شمار میرود.
این کسبوکار در لینکدین دوشادوش محتواهای استخدامی، تعدادی محتوای جذاب آموزشی که بیشتر به صورت اسلایدی هستند هم منتشر میکند.
فرمتهای انتشار محتوا در لینکدین
در لینکدین میتوان محتوایی با فرمتهای زیر منتشر کرد:
- محتوای متنی
- محتوای تصویری
- محتوای ویدیویی
- محتوا به صورت فایل قابل دانلود (پیدیاف، ورد، ایندیزاین و…)
انواع محتوای قابل انتشار در لینکدین
- محتوای تبریک (این نوع محتوا را میتوانید با استفاده از امکاناتی که لینکدین در اختیارتان قرار میدهد منتشر کنید.)
- محتوای Hiring یا استخدامی (ما میتوانیم در لینکدین افراد مختلف را استخدام کنیم.)
- فرمت محتوای تعاملی (چیزی شبیه به همان نظرسنجیهایی که منتشر میکنیم.)
نکته مهم: ترکیب فرمتهای مختلف محتوا
در هیچ یک از شبکههای اجتماعی – شاید توییتر کمتر – هیچ کدام از فرمتهای محتوایی به تنهایی آنچنان دیده نمیشوند. بهترین کار این است که ترکیبی از انواع فرمتهای محتوایی را در یک پست به کار بگیرید.
ساختار محتوا در لینکدین
اولین و مهمترین بخش محتوای لینکدین همین عنوان درگیر کننده است. البته من آن را «عنوان» صدا میزنم. اما در اصل، همان اولین خط محتوای ما در لینکدین است.
بدنهی محتوای ما وقتی یک شانس برای خوانده شدن پیدا میکند که در همان خط اول به اندازهی کافی جذاب و قلابگونه بنویسیم.
بعد از بخش بدنه هم به کال تو اکشن نهایی میرسیم. اینجا همان قسمتی است که توپ را به زمین کاربر میاندازیم و از او میخواهیم که کاری را برای ما انجام دهد. یکی از سادهترین کارها این است که از مخاطبانمان بخواهیم که نظرشان را به ما بگویند.
در نهایت هم کارمان را با منشن کردن کاربرها یا پیجها، زدن هشتگ و انتخاب عکس یا یک ویدیو به پایان میرسانیم. تمام پستهای موفقی که در لینکدین میبینید، چنین ساختاری دارند.
البته بهتر است شما بر اساس نیاز خودتان از همه یا بخشهایی از این ساختار استفاده کنید.
پیشنهاد آخرم این است که حتماً دو بخش «عنوان درگیر کننده» و «هشتگ» را داشته باشید.
-
آشنایی بیشتر با هشتگ در لینکدین
«هشتگ» در لینکدین به دیده شدن پستهای «عمومی» ما کمک میکند. اگر ما در یک گروه خصوصی لینکدین هشتگ بزنیم، فرق چندانی به حالمان نخواهد کرد. چون فقط همان اعضای گروه پست ما را میبینند.
ما با استفاده از هشتگها میتوانیم یک جریان بسازیم و با استفاده از آن دیگران را تشویق به انجام یک کار بزرگ کنیم. توجهشان را به یک موضوع جلب کرده و کاری کنیم که با جستجوی آن هشتگ به پستهای ما برسند.
-
استفاده هوشمندانه از هشتگ در لینکدین
تعداد هشتگهایی که در لینکدین از آنها استفاده میکنیم، چندان زیاد نیست. شاید یکی از دلایل آن نبودن محیطی مثل اکسپلور اینستاگرام در لینکدین است. با این وجود در لینکدین امکان فالو کردن هشتگهای مورد علاقه کاربرها وجود دارد.
یادتان باشد که در استفاده از هشتگها زیاده روی نکنید. در مورد استفاده از هشتگهای انگلیسی هم اگر پست فارسی مینویسید، نیازی به استفاده از این هشتگها نیست. چون معمولاً فقط خارجیها این هشتگها را دنبال میکنند. از آن طرف اگر حواسمان به الگوریتم لینکدین هم باشد، باید پستمان را فقط به افرادی نشان دهیم که آن را میخواهند تا واکنش خوبی را دریافت کنیم.
تکنیک کامنت مارکتینگ در لینکدین
کامنت یکی از مهمترین پارامترها در الگوریتم لینکدین است، چون کاربرها موقع نوشتن کامنت یک چشمشان به ردپای دیجیتالی است که از خودشان باقی میگذارند. در کنار این ماجرا، خیلی از کاربرها اصلاً در لینکدین پست نمیگذارند و فقط زیر پستهای مرتبط با کسبوکارشان کامنت میگذارند. کاربرها هم به این کامنتها واکنش نشان میدهند.
این هم نوعی تولید محتوا در لینکدین است که نباید آن را دست کم گرفت. حالا بیایید چند تکنیک کامنت مارکتینگ در لینکدین را با هم مرور کنیم:
-
لایک کامنتهای مناسب
به عنوان صاحب پست میتوانیم با لایک کردن کامنتهایی که به نظرمان مناسب هستند به دیگر کاربران نشان دهیم که در حال خواندن کامنتها هستیم.
-
تعلل در پاسخ به کامنتها
حتماً سعی کنید که به کامنتها با کمی فاصله جواب بدهید. این کار را به دلیل الگوریتم لینکدین انجام میدهیم.
وقتی کسی زیر یک پست کامنت میگذارد، لینکدین به کانکشنهای سطح یک او خبر میدهد که آن کاربر زیر فلان پست کامنت گذاشته است. لینکدین با این کار، پست شما را به کاربرهایی که اصلاً با آنها کانکشن ندارید هم نشان میدهد.
-
عدم درج کامنت فیک برای خودتان
تحت هیچ شرایطی کامنتسازی نکنید. لطفاً شور و هیجانتان را کنترل کنید و اجازه بدهید لینکدین خودش کار شما را دست بگیرد.
-
کامنتهای منفی و تبلیغاتی
گاهی بعضی از کاربرها که محصول یا سرویسی دارند زیر پست ما آن را تبلیغ میکنند. این ماجرا دو حالت دارد؛ یا پست ما به محصول آنها مرتبط است که هیچ. ولی در حالت دوم، هر چقدر پستمان را بالا و پایین میکنیم میبینیم که هیچ صنمی با این کامنت تبلیغاتی ندارد. در این جور مواقع قبل از هر واکنشی باید به یاد آن ردپای دیجیتالی بیفتیم.
بعد از این یادآوری بهتر است که به آن فرد پیام بدهید و به او بگویید که کامنتش هیچ ربطی به محتوای شما ندارد و از او بخواهید که آن را پاک کند یا شما آن را پاک کنید.
در مورد کامنت منفی و توهینآمیز هم ترجیح من این است که از سیاست «شتر دیدی، ندیدی» پیروی کنم و طوری رفتار کنم که انگار که هیچ کامنت منفی یا توهینآمیزی برایم نیامده است.
نکات تکمیلی خلق محتوا
- استفاده از ایموجی برای فرندلی کردن محتوا
- منشن افراد در پستهای مرتبط به آنها
- درج لینکها در اولین کامنت (الگوریتم لینکدین به پستهایی که در آنها لینک به خارج از لینکدین وجود دارد با احتیاط نگاه میکند. چون دوست دارد کاربرها همچنان در سایتش بمانند، نه اینکه با یک لینک به خارج از سایت هدایت شوند. پس اگر در پستی لازم بد لینک بگذارید، در محتوا کاربر را برای دیدن آن لینک به کامنت اول ارجاع دهید و سپس لینک مورد نظر را با کمی توضیح در کامنت اول قرار دهید.)
- عدم استفاده از از عبارتهای انگلیسی در کپشن (در لینکدین موقع نوشتن متن ترکیبی فارسی و انگلیسی چپ چین و راست چین متن به هم میخورد اگر میخواهید از عبارتهای انگلیسی استفاده کنید آنها را در یک خط قرار دهید.)
- عدم اتلاف وقت برای به اشتراک گذاشتن پست دیگران (وقتی یک پست را در لینکدین به اشتراک میگذارید، چندان دیده نمیشود. چون لینکدین به دنبال این است که شما خودتان دست به خلق محتوا بزنید.)
۵- تحلیل محتوا در لینکدین
در این بخش از آموزش میخواهم چند نکته در مورد تحلیل محتوا در پیجهای شخصی لینکدین را به شما بگویم.
در پیج شخصی لینکدین بخشی به نام Set View وجود دارد. وقتی روی آن کلیک میکنیم، بخشهایی مثل تعداد ویوی پستها، اطلاعاتی در مورد افرادی که پست ما را دیدهاند و… در اختیارمان میگذارد.
نکته مهم
پیشنهاد میکنم که در کنار تقویم محتواییتان، اطلاعات آماری هر پست مانند این که در طول یک بازه زمانی مشخص آن پست چقدر کامنت خورده، چند ویو گرفته و… را هم بنویسید. با انجام این کار بعد از مدتی متوجه میشوید که کار کردن روی چه موضوعاتی بیشتر از بقیه به نفع شما است.
ساخت پیج شرکتی در لینکدین
شاید یک علامت سؤال در ذهنتان شکل بگیرد و بپرسید آیا همهی برندها و مجموعهها باید یک صفحهی لینکدین شرکتی برای خودشان داشته باشند؟ در پاسخ باید بگویم که حتی اگر شما فقط یک کارمند دارید هم باید یک صفحه لینکدین برای کسبوکارتان بسازید.
این را در نظر بگیرید که اعضای تیمتان برای خودشان صفحهای در لینکدین دارند و در حال تکمیل یک رزومهی آنلاین برای خودشان هستند. وقتی در بخش «Experience» دربارهی تجربههای کاریشان مینویسند، لینکدین از آنها میخواهد که نام و برند مجموعهای که برایش کار میکردند را وارد کنند.
اگر شما پیج لینکدین ساخته باشید، لینکدین به آنها پیشنهاد میدهد که بله، شما قبلاً در این مجموعه بودهاید. حتی خود شما هم به عنوان مدیر مجموعه وقتی میخواهید اطلاعاتتان را در لینکدین وارد کنید باز هم باید نام و نشانی از شرکت خود را به میان بیاورید.
البته این را هم بگوییم که برخی از مجموعهها باید در پیج لینکدینشان فعالیت کنند، چون یکی از اهدافشان ساخت برند کارفرمایی مثبت است. بگذارید اینطور برایتان توضیح دهیم که هر برند دو چهره دارد:
ا- چهرهای که مشتریانش آن را میبینند
۲- چهرهای که کارمندانش آن را میبینند.
برند کارفرمایی تمرکزش را روی بخش دوم این ماجرا (یعنی بهبود چهرهای از برند که کارمندان آن را میبینند) گذاشته است. برای این کار لینکدین بهترین بستر است. از نمونههای خوب وطنی که روی برند کارفرمایی تمرکز کرده است میتوانیم به «علی بابا» اشاره کنیم.
نکات مهم در ساخت پیج شرکتی در لینکدین
اگر میخواهید در لینکدین یک پیج شرکتی بسازید، حتماً نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- بیشتر کسبوکارها موقع ساخت پیج شرکتی از گزینه Small Business استفاده میکنند. اما اگر شما یک هولدینگ دارید میتوانید یک پیج اصلی و تعدادی Showcase Page برای بقیه شرکتهای زیر مجموعه تان داشته باشید.
- پیج مدارس و دانشگاهها گزینهی Educational را انتخاب میکنند.
- منظور از اصطلاح Super Admin در پیج شرکتی همان کسی است که پیج را ساخته است.
پیشنهاد میکنم که اگر مشتری یا مخاطبانتان خارجی نیستند، پیج خودتان را دو زبانه نکنید. - در پیج شرکتی میتوانید یکی از پستهایتان را پین (Pin) کنید یا برای بیشتر دیده شدن یک پست از قابلیت «بوست» استفاده کنید.
- سعی کنید در پیج شرکتی اطلاعات کاملی از شرکتتان و راههای ارتباطی آن را قرار دهید تا مخاطبان راحتتر بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند.
- هشتگهای پر فالوور حوزهی کاری خودتان را در بخش هشتگهای پروفایل پیج شرکتی قرار دهید.
افزایش فالوور در پیج شرکتی
برای افزایش فالوور در پروفایل لینکدین کسبوکارمان راههای زیادی وجود دارد. در ادامه من تعدادی از راههایی که بازخورد بالایی دارند را بررسی میکنم. با من همراه باشید…
-
معرفی توسط خودمان
یکی از سادهترین روشها برای این کار معرفی کردن پیج خودمان در لینکدین است. به این صورت که در پیج شرکتتان یا پیج یکی از دوستانتان، پیج شما معرفی شود.
شما با این کار مخاطبان را از قلب لینکدین به پیج خودتان هدایت میکنید. به همین دلیل احتمال فالو توسط فالوور با کیفیت خیلی بالا میرود.
-
کمک گرفتن از همکارانمان
کارمندان شما میتوانند با نشان دادن واکنش به پستی که در پیج شرکت منتشر شده در دیده شدن این محتوا کمک کنند.
-
معرفی پیج در دیگر شبکههای اجتماعی
میتوانیم از پتانسیل دیگر شبکههای اجتماعی برای معرفی کردن پیج شرکتی خودمان استفاده کنیم. مثلاً میتوانید در کانال تلگرامتان (اگر دارید) لینکدینتان را به دیگران معرفی کنید. حتی میتوانید یک پست بگذارید و مثلاً بگویید که اگر میخواهند ویدیوی آن را تماشا کنند، باید به پیج لینکدین شما سر بزنند.
بنابراین فقط این که به مخاطبانتان بگویید: «سلام، ما در لینکدین هم هستیم» دردی از شما دوا نمیکند. بهترین کار این است که به مخاطبانتان یک دلیل برای فالو کردن پیج لینکدینتان بدهید؛ مثلاً میتوانید به آنها بگویید که محتوای منتشر شده در پیج لینکدین با دیگر بسترها متفاوت است.
-
منشن درست در پست درست
اگر از خدمات همکارانتان یا سرویسهایی که در راستانی خدمات شما هستند، استفاده میکنید، در بعضی از پستهایتان در موردشان صحبت کنید و آنها را منشن کنید.
با این کار توجه آنها جلب میشود و احتمال اشتراکگذاری پست شما توسط آنها وجود خواهد داشت.
به این ترتیب شما بیشتر دیده خواهید شد.
البته پستهای به اشتراک گذاشته شده چندان دیده نمیشوند، ولی در هر حال نتیجه راضی کننده خواهد بود.
-
ارسال دعوتنامه به کانکشنها
این یکی از بهترین روشهایی است که وجود دارد. شما میتوانید این دعوت نامه را به کانکشنهای سطح یک خود ارسال کنید و از آنها بخواهید که پیج شرکتیتان را فالو کنند.
برای این که از این حرکت بهترین نتیجه را بگیرید بهتر است کانکشنهای مرتبط و فعال را هدف قرار دهید. لینکدین برای ارسال دعوتنامه یک محدودیت ۲۵۰تایی در نظر گرفته است.
-
ارسال پیام گروهی به مخاطبان
امکانی شبیه به دعوتنامه برای ارسال پیامهای گروهی وجود دارد.
-
ارسال پیامک و ایمیل به کاربران سایت
ما میتوانیم با استفاده از لیدهایی که در سایتمان داریم از راه ایمیل مارکتینگ و اساماس مارکتینگ بدون آنکه یک محتوای تبلیغاتی ارسال کنیم، از افرادی که میدانیم به محتوای پیج لینکدین ما علاقهمند هستند دعوت کنیم تا آن را فالو کنند.
-
معرفی توسط پروموترها
پروموترها کسانی هستند که ما را به دیگران معرفی میکنند. در لینکدین هم میتوانیم به طور مستقیم با درخواست از این افراد یا غیر مستقیم از طریق واکنشی که به محتوایشان نشان میدهیم، خودمان را به افراد بیشتری معرفی کنیم.
-
معرفی در صفحه پروفایل خودمان
ما میتوانیم لینک چند سایت را در صفحه پروفایل لینکدین شخصیمان قرار دهیم. این بخش یکی از بهترین مکانها برای گذاشتن آدرس پیج شرکتیمان است.
سئو در لینکدین
وقتی حرف از سئو در لینکدین میشود سر و کارمان با موتور جستجوی لینکدین میافتد. سؤال اصلی این است که ما چهکار کنیم تا صفحهمان در موتور جستجوی لینکدین بالا بیاید؟
برای این کار کافی است در بخشهای «عنوان»، «تگ لاین دیسکریپشن» و هر جایی که برای نوشتن در پروفایلمان داریم، کلمههای کلیدی مرتبط با کسبوکارمان را وارد کنیم. مثلاً کسبوکاری را تصور کنید که در زمینهی دیجیتال مارکتینگ فعال است. اینها خوب است که در عنوانشان اسم برند خود را بنویسند و در تگ لاین هم جملهای بنویسند که در آن عبارت «دیجیتال مارکتینگ» وجود داشته باشد.
به این ترتیب وقتی افراد عبارت ديجيتال مارکتینگ را جستجو میکنند، این پیج هم بالا میآید. شما هم میتوانید همین کار را با وارد کردن کلمه کلیدی حوزهی کاریتان انجام دهید.
KPI (شاخص معیار) در لینکدین
برای داشتن بهترین تحلیل از عملکردتان و استفادهی درست از دادههایی که لینکدین در اختیارتان قرار میدهد یک KPI (شاخص معیار) برای خودتان در نظر بگیرید و بر اساس آن دست به بررسی بزنید. مثلاً اگر هدفتان افزایش کلیک است به دنبال تولید پستهایی برای رسیدن به این هدف باشید.
حتماً در گوگل عبارت «KPI چیست» را سرچ کنید و دربارهی آن اطلاعات کافی بهدست بیاورید.
نوشتن، نوشتن و نوشتن
تا اینجای کار تلاش ما برای تهیه پست در لینکدین بود ولی این پستها را فقط افرادی که در لینکدین هستند میبینند از طرفی مواردی مثل محدودیت تعداد کاراکتر هم دست ما را بسته است.
شما میتوانید با نوشتن مقاله در لینکدین کاری کنید که کاربرهای مختلف و حتی کسانی که حساب کاربری لینکدین هم ندارند از محتوای شما دیدن کنند. از این گذشته، مثل بخش پست با تعداد کاراکترهای محدود دست به گریبان نیستید.
یکی از بزرگترین مزیتهای مقاله نوشتن در لینکدین کمک به بهبود وضعیت سئوی سایتمان است. چون لینکدین یک سایت معتبر است. بنابراین وقتی یک مقاله در این سایت مینویسیم و از آن به سایت خودمان بکلینک میدهیم به بهبود رتبه سئوی سایتمان کمک میکنیم.
با وجود اینکه لینکهای این چنینی در لینکدین به صورت Nofollow هستند ولی از روی تجربه به شما میگویم که حتی لینکهای نوفالو هم برای گوگل اهمیت دارند.
نگارش فارسی در لینکدین
هنگام نوشتن یک مقاله در لینکدین میتوانید از یک هدر اصلی، عنوان اصلی، متن، ویدیو، اسلاید و حتی کدهای اسکریپت استفاده کنید. حتی چند ابزار ساده برای ویرایش متن مثل بولد، ایتالیک، هدینگها و… وجود دارد؛ اما موقع نوشتن متن فارسی به همراه انگلیسی، متن به هم میریزد برای حل کردن این ماجرا میتوانید از دو راه استفاده کنید:
- بعد از نوشتن جمله تان دکمه Ctrl و Shift راست کیبورد را با هم بگیرید.
- از نرمافزار Character Map استفاده کنید.
پیشنهاد میکنم که بعد از نوشتن مقالهتان، یک پست بگذارید و به کاربرانتان بگویید که چنین مقالهای را در لینکدین نوشته اید.
ایجاد بکلینک در لینکدین
به جز نوشتن مقاله شما میتوانید از راه نوشتن کامنتهای لینک دار در مقالهها یا پستهایی که به موضوع کاری شما ارتباط دارند، بکلینک بگیرید. البته سعی کنید این کار را به شکلی نرم انجام دهید.
مثلاً میتوانید در طول یک کامنت ابتدا نظرتان را راجع به آن محتوا بنویسید و سپس اعلام کنید که شما هم در مورد این موضوع در یک مقاله صحبت کردهاید، این هم لینکش.
ارسال پیام به دیگران در لینکدین
در لینکدین ما میتوانیم به کسانی که با آنها کانکشن سطح یک داریم پیام بدهیم. چند نکتهی زیر میتواند پیامهای شما را حرفهایتر جلوه دهد:
-
افراد را هوشمندانه انتخاب کنید.
تصور کنید ۵۰۰ نفر در حوزهی کاری شما حساب کاربری لینکدین دارند و ۲۰۰ نفر آنها کانکشن اول شما هستند. آیا باید به همهی آنها پیام بدهید؟ نه! بهترین کار این است که همسوترین و فعالترین افراد با کسب وکار خودتان را از میان آنها گلچین کرده و آستینهایتان را برای پیام دادن به آنها بالا بزنید.
-
قالب پیام را چیزی شبیه به ایمیل در نظر بگیرید.
یادتان باشد که در لینکدین همه چیز رنگ و بوی حرفهای بودن میدهد. بنابراین نمیتوانید با همان فرمانی که در تلگرام به دیگران پیام میدهید، در لینکدین کار را پیش ببرید. بهترین پیشنهاد استفاده از قالب ایمیل برای انجام این کار است.
-
حتماً در پیام مخاطب را به اسم صدا بزنید.
این کار توجه او را به سمت پیام شما جلب میکند و به او ثابت میکنید که یک پیام گروهی را برایش ارسال نکردهاید.
-
خودتان را به شیوهی آسانسوری معرفی کنید.
در این مورد قبلتر مفصل صحبت کردهایم.
-
پای خاطرات مشترک گذشته را به میان بکشید.
اگر قبلاً ملاقاتی با آن فرد داشتهاید، به این نکته اشاره کنید. در کل همیشه رابطهتان را دو طرفه ببینید. اگر او قرار است کاری برای شما انجام دهد، شما هم باید کاری برای او انجام دهید. حتی بهتر این است که در پیام اول هیچ درخواستی نکنید و فقط باب آشنایی را با او باز کنید.
-
تشکر را جا نگذارید.
حتماً در انتها از او تشکر کنید. این نکتهی کوچک اما مهم در بسیاری از مواقع از قلم میافتد.
پاسخ به پیام همکاران
- حتماً به تمام پیامهایی که از سوی همکارانتان میآید، پاسخ بدهید. اگر وقت کافی برای این کار را ندارید، حداقل پیام را باز نکنید.
- اگر کسی به شما پیام انگلیسی داد، شما هم به زبان انگلیسی به او جواب بدهید.
- در انتهای پیام از همکارتان تشکر کنید.
کارهایی نامناسب در پیامهای لینکدین
- با پیامهای لینکدین مثل چت تلگرام یا واتساپ برخورد نکنید.
- از پیامهای آماده در لینکدین استفاده نکنید.
- از کسی درخواست یک طرفه نداشته باشیدو اگر کاری از کسی میخواهید، خودتان هم برای انجام یک کار متقابل اعلام آمادگی کنید. یا آنکه اول خودتان کاری برای طرف مقابل انجام دهید، بدون آنکه چشم داشتی داشته باشید
- انتظار نداشته باشید همه برای کمک به شما به صف شوند.
- خیلی پیگیر و سمج نباشید. شاید کسی نخواهد با شما ارتباط برقرار کند یا درخواست شما را بپذیرد و با وجود همه این موارد نخواهد یا نتواند که این مورد را به اطلاع شما هم برساند. سطح درک خودتان را بالاتر ببرید.
- وقتی کسی پیام را میبیند، ولی جواب نمیدهد آن را به عنوان یک پاسخ منفی در نظر بگیرید و بیخود انتظار نکشید.
- لطفاً فینگیلیش پیام ندهید.
کسب درآمد از لینکدین
در ادامه چند مورد از روشهای کسب درآمد در لینکدین را با هم بررسی میکنیم.
- تبلیغ مجموعههای مختلف
- گرفتن پروژه
- فروش محصولات و خدمات خودتان
- فروش محصولات و خدمات دیگران یا افیلیت مارکتینگ
SSI در لینکدین
SSI به معنای شاخص فروش اجتماعی است و نمرهای است از ۱۰۰ که لینکدین با توجه به فعالیتهایی که در لینکدین انجام میدهیم به ما میدهد هدفش هم این است که بفهمد ما چقدر توانایی فروش محصول یا سرویس را داریم.
برای اینکه بتوانیم این نمره را ببینیم باید دستکم یک ماه از راهاندازی حساب کاربریمان گذشته باشد نمرهای که در این بخش میگیریم دیدگاهی در مورد موقعیت فعلی ما در صنعت خودمان به ما نشان میدهد.
بسته به اینکه دیگران در حوزهی کاری شما چقدر فعالیت دارند، نمرهای که در این بخش میگیرید متفاوت است. به دلیل تحریمها ایرانیها نمیتوانند زیاد در گرفتن نمرههای بالای ۹۰ موفق شوند.
ملاک لینکدین برای نمرهی SSI
لینکدین با بررسی موارد زیر این نمره را به کاربران میدهد:
- توانایی شما در رابطهسازی
- پستهایی که میگذارید و واکنشهایی که دریافت میکنید.
- تلاشی که برای بهبود پرسونال برندینگ خودتان انجام میدهید
- و…
پیشنهاد ما این است که اگر بیشتر از یک ماه از فعالیتتان در لینکدین میگذرد، نمرهی خودتان را یادداشت کنید. سپس سعی کنید با تلاش بیشتر برای شبکهسازی، تولید پستهای جذاب و حرفهای و کار کردن روی پرسونال برندینگتان نمرهی بهتری در این بخش بگیرید.
اپلای کاری از راه لینکدین
- بیشتر وقتها این اپلای کار نمیکند، چون تعداد افرادی که از این راه درخواست ارائه میدهند بسیار زیاد است.
- وقتی بفهمند شما از ایران هستید، به احتمال زیاد همان اول کار شما را رد میکنند. این را هم در نظر بگیرید که گاهی این بررسی و فیلتر شدن شما با استفاده از رباتها یا سرویسهای مختلف و به صورت غیر انسانی انجام میشود.
- به جای آنکه ۲۰۰ جا اپلای کنید، زمان بگذارید و بعد از بررسی دقیق کسبوکارها و شرکتها به مثلاً ۱۰ شرکت اپلای بزنید.
- بعد از بررسی شرکت مورد نظرتان در لینکدین به جای اپلای زدن در لینکدین، به سایت آن شرکت بروید و به طور مستقیم درخواست خودتان را برایشان ارسال کنید. با این روش احتمال قبول شدن رزومهتان و ورود به فاز مصاحبه زیاد میشود.
- پیشنهاد میکنیم که برای هر شرکت رزومهای با توجه به نیازهای شغلی که در آن به دنبال متخصص میگردند، تهیه کنید. به این ترتیب که رزومهی شما دقیقاً همان نیازها را پاسخ بدهد. حتی از ادبیات خودشان هم برای نوشتن رزومه کمک بگیرید.
- سعی کنید که رزومهتان را ساده و بدون رنگ و لعاب آماده کنید.
- بر اساس تجربهی دوستان بهتر است در رزومهتان نامی از ایران نیاورید.
آقای عربی در ابتدا باید تشکر کنم از طبقه بندی بینظیر اطلاعاتی که گردآوری کردید.
من کارشناس برق هستم، تمایل دارم هم در زمینه برق (مدارک تخصصی) و هم در زمینه فرهنگ سازمانی (کارمندی، کارفرمایی) در لینکدین تولید محتوا کنم. چند سوال داشتم ممنون میشم پاسخ دهید:
1- با توجه به این موضوع که بیس اطلاعاتی که شیر می کنم و اصلاً ذات مهندسی برق انگلیسی هست، می تونم محتوای تخصصی رو انگلیسی بزارم و محتوای فرهنگ سازی رو فارسی؟
2- در صورتی که جواب سوال بالا بله باشد، در مورد هشتک گذاری آیا می توانم به طور ترکیبی فارسی و انگلیسی در زیر پست ها # قرار بدم ؟
3-# های پر فالو رو چطور می تونم تشخیص بدم یا پیدا کنم؟
پیشاپیش از پاسخ و وقتی که می گذارید تشکر می کنم.
سلام
در موارد ۱ و ۲ که گفتید، مختارید. چیزهایی که در این مورد من گفتم، قانون نیستند. توصیه بودند و البته نظر من. ممکنه شما به هر دلیلی (سلیقه شخصی، پرسونای مخاطب، نوع محتوای تولیدی و…) این توصیهها براتون مناسب نباشه و بهتر باشه کار دیگهای بکنید. پس این دو مورد در نهایت به خودتون برمیگرده. اگه فکر میکنید این طوری برای پیجتون بهتره، پس همینکار رو بکنید.
اما مورد سوم. خود لینکدین جایی رو به این موضوع اختصاص نداده. پس نمیشه به صورت سیستمی و دقیق از این موضوع مطلع شد. اما هر سال دیجیتال مارکترها، متخصصین و البته خود لینکدین لیستی از هشتگهای پرطرفدار رو منتشر میکنند. با سرچ عباراتی نظیر Top Hashtags For LinkedIn میتونید این بررسیها و لیستها رو ببینید.
آقای میثم عربی عزیز، دست مریزاد میگم. آموزش واقعا جامعی بود. خوندنش یه کم وقت گیر بود، ولی واقعاً ارزشمند و کاربردی بود. متشکر از شما
من میخام یه مقدار خودم و کارهام رو پروموت کنم. به نظر شما روی لینکدینم سرمایه گذاری کنم؟ یا روی اینستاگرامم؟
میدونم که لینکدین حرفهای تره و بیشتر برای این کار مناسبه. ولی از اون طرف هم اینستاگرام مخاطبین بیشتری داره و بهتر دیده میشه.
ممنون میشم راهنمایی کنید.
هر ۲!
روی هر ۲ سرمایهگذاری کنید.
ولی اگه بنا به انتخاب یکی باشه، من شخصاً لینکدین رو ترجیح میدم.
درسته که جامعهی اینستاگرام ایران بزرگتر از لینکدینه، ولی کاربران لینکدین تخصصیتر هستند. شما توی لینکدین اعتبار بیشتری کسب میکنید و احتمالاً پروژههای بهتری دریافت میکنید. همچنین رشد کردن توی اینستاگرام به خاطر عمومیتی که داره هم سختتر از رشد کردن و دیده شدن توی لینکدینه.