برنامه‌های کاربردی

برنامه‌های کاربردی لازم برای شرکت در هر یک از دوره‌های آموزشی من را می‌توانید از این صفحه دانلود کنید.

نرم‌افزارهایی که شما در دوره‌های آموزشی مختلف من؛ میثم عربی به آن‌ها نیاز پیدا می‌کنید را به انضمام چند راهنمایی کوچک در این صفحه برای شما گردآوری کرده‌ام. بسته به دوره‌ای که در آن شرکت کرده‌اید، نرم‌افزارهای آن را از این صفحه پیدا و نسبت به دانلود آن‌ها اقدام کنید. البته اجباری به دانلود این نرم‌افزارها از این سایت یا لینک‌های خارجی وجود ندارد. شما می‌توانید این نرم‌افزارها را از هر منبع مطمئن دیگری نیز دانلود کنید.

در صورتی که از قبل، نرم‌افزارهای مورد نیاز روی سیستم شما نصب شده است، قبل از حضور در کلاس نسبت به به‌روز بودن نرم‌افزار نصب شده روی سیستمان اطمینان حاصل کنید.

برنامه‌های کاربردی

۳۲ بیت و ۶۴ بیت و دانلود صحیح برنامه‌های کاربردی

ویندوز تا ۴ گیگ رم را بیشتر ساپورت نمی‌کند. یعنی اگر شما رم ۸ گیگ روی لپ‌تاپتان داشته باشید، ویندوز فقط از ۴ گیگ آن استفاده می‌کند و مابقی را نادیده می‌گیرد. امروز که پای رم‌های زیاد و عجیب و غریب به دنیای کامپیوترهای شخصی باز شده، این جمله فاجعه به نظر می‌رسد اما روزگاری که رم‌ها از ۱ و ۲ تجاوز نمی‌کرد؛ اصلاً جمله‌ یا چیز مهمی نبود. البته مایکروسافت بیکار ننشست و با ارایه‌ی نسخه‌ی جدیدی از ویندوزهای موجود به نام ویندزو ۶۴ بیتی این مشکل را حل کرد. ویندوزهای ۶۴ بیتی رم‌های بیشتر از ۴ گیگ را نیز به خوبی مدیریت می‌کنند. پس شما موقع نصب ویندوز در صورتی که دارای رمی بیشتر از ۴ گیگ باشید اجباراً باید از ویندوز ۶۴ بیت استفاده کنید و در صورتی که رم سیستمتان ۴ یا کمتر باشد، باید از ویندوز عادی (یعنی ۳۲ بیتی) استفاده کنید.

بعد از تقسیم ویندوز به ۳۲ و ۶۴ بیتی شرکت‌های تولید کننده‌ی نرم‌افزار بعضی از نرم‌افزارهایشان را برای سازگاری و عملکرد بهتر در دو نسخه ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی منتشر کردند تا هر کس بسته به نسخه‌ی ویندوزش، نسخه‌ی مناسب‌تری از نرم‌افزار را دانلود کند. البته بعضی از نرم‌افزارها نیز به شکل کلی (یونیورسال) برای هر دو سیستم طراحی شدند. نرم‌افزارهای سنگینی نظیر Adobe Premiere نیز هستند که تنها در نسخه‌ی ۶۴ بیتی عرضه شده‌اند.

حالا با توجه به این توضیحات، بسته به نوع ویندوزتان بین نزم‌افزارهای این بخش که در هر دو نسخه‌ی ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی ارایه شده‌اند، نسخه‌ی مناسب خود را انتخاب و دانلود کنید.

تشخیص ۳۲ یا ۶۴ بیت بودن ویندوز

اگر نمی‌دانید که نسخه‌ی ویندوز شما ۳۲ بیتی است یا ۶۴ بیتی، کافی است Computer (احتمالاً عادت دارید به جای کامپیوتر بگویید مای کامپیوتر)‌ را باز کرده و یک جای خالی صفحه کلیک راست کنید و Properties (آخرین گزینه) را بزنید. در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود دنبال گزینه‌ی System Type بگردید. مقابل آن اگر نوشته بود x64 Edition به این معناست که سیستم عامل شما ۶۴ بیتی است و اگر نوشته بود x86 Edition یعنی سیستم عامل شما ۳۲ بیتی است.

فراموش نکنید که این موضوع برای انتخاب صحیح برنامه‌های کاربردی برای دانلود بسیار مهم است.

برنامه‌های مدیریت دانلود

فایل‌های دانلودی این بخش را حتما توسط یک نرم‌افزار مدیریت دانلود نظیر Orbit، FlashGet، IDM و… انجام ‌دهید. از دانلود فایل‌ها توسط خود مرورگر جداً اجتناب کنید.؛ زیرا احتمال دانلود ناقص فایل‌های بیشتر از چند ده مگابایت از طریق مرورگر بالاست. همچنین در صورت قطع و وصل اینترنت ولو برای یک ثانیه دانلودهایی که توسط مرورگر انجام می‌شوند، با اخلال مواجه می‌شوند. بین نرم‌افزارهای معرفی شده برای مدیریت دانلودها اینترنت دانلود منیجر (IDM) از سایرین قدرتمندتر و محبوب‌تر است، اما نیاز به کرک (شکستن قفل و فعال‌سازی) دارد. فایل کرک نیز در فایل دانلودی آن موجود است. در صورتی که با کرک IDM مشکل داشتید، دانلود منیجرهای فلش‌گت و اوربیت نیز دانلود منیجرهای رایگان و قدرتمندی هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

WinRar

اکثر فایل‌هایی که شما در این دوره دانلود خواهید کرد، توسط نرم‌افزار WinRar فشرده شده است. این کار جهت کاهش حجم فایل‌ها و یکپارچه کردن فایل‌هایی که دارای بخش‌های مجزا هستند انجام شده است.. برای باز کردن این فایل‌ها شما باید برنامه‌ی WinRar را روی سیستم خود نصب داشته باشید.

Adobe Reader

هر کدام از درس‌های این دوره دارای یک اسلاید آموزشی است. این اسلایدها برای درک بهتر مطلب و از آن مهم‌تر برای مرور سریع مطالب هر درس هستند. فرمت این اسلایدها PDF بوده و برای باز کردن آن به یک نرم‌افزار مشاهده‌ی PDF نیاز دارید. در صورتی که از یک سیستم عامل به روز استفاده می‌کنید، سیستم عامل شما از فرمت PDF پشتیبانی کرده و نیاز به نصب نرم‌افزار مجزا ندارید. در غیر این صورت مجبور به نصب یک نرم‌افزار برای این کار هستید. بهترین نرم‌افزار برای مشاهده‌ی فایل‌های PDF نرم‌افزاری است که توسط همان توسعه‌دهنده‌ی PDF، توسعه داده شده است، یعنی:‌ Adobe Reader. این نرم‌افزار به قدری قدرتمند و جذاب است که کاربرانی که ویندوزشان از PDF پشتیبانی می‌کند نیز ترجیح می‌دهند از این نرم‌افزار به جای مرورگر PDF پیش فرض سیستمشان استفاده کنند. فرمت PDF و نرم افزار Adobe Reader هر دو توسط کمپانی Adobe توسعه داده شده‌اند.

مرورگرهای اینترنت

یکی از مهم‌ترین نرم‌افزارها برای یک طراح سایت، مرورگرهای اینترنت هستند. در فرآیند طراحی سایت، شما مدام با مرورگرها سر و کار دارید. از این حیث لازم است که چند (حتماً بیش از یکی) مرورگر قدرتمند و البته به روز نیز در اختیار داشته باشید.

ین که بهترین مرورگر اینترنت کدام است، ممکن است با اختلاف نظرهایی بین صاحبان فن همراه باشد، اما قطعاً و بدون هیچ بحثی بهترین مرورگر اینترنت برای یک طراح سایت گوگل کروم است، زیرا ابزارهایی دارد که در فرآیند طراحی سایت به کمک توسعه‌دهنده و طراح سایت می‌آید. پس حتماً مراحل و آموزش‌های این دوره را در کروم انجام دهید و از استفاده از مرورگرهای غیراستانداردی نیز Edge و Internet Explorer اجتناب کنید.

Driver Pack Solution

این برنامه بهترین برنامه برای شناسایی و نصب درایورهای مورد نیاز سیستم شما است. کار کردن با برنامه نیز بسیار ساده است. کافی است این برنامه‌ی سبک و کم‌حجم را باز کرده و اجازه دهید تا سیستم شما را اسکن و درایورهای مورد نیاز را شناسایی کند. در مرحله بعدی این برنامه از طریق اینترنت به سرورهای خود متصل شده و درایورهای مورد نیاز را دانلود و روی سیستم شما نصب می‌کند. این برنامه حتی اگر برای درایورهای فعلی شما آپدیتی ارایه شده باشد، آن آپدیت را تشخیص داده و نسبت به نصب آن روی سیستم شما اقدام می‌کند.

در صورتی که از نرم‌افزارهای گرافیکی استفاده می‌کنید، ضروری است که نسبت به آپدیت درایورهای سیستم خود اقدام کنید.

اخطار: نسخه کامل این برنامه حدود ۱۵ گیگ است که شامل تقریباً همه‌ی درایورهای دنیاست. شما قطعاً به چنین پک کاملی نیاز ندارید. کافی است فقط نسخه‌ی آنلاین (پرتابل) این برنامه را دانلود کنید. نسخه‌ی پرتابل آن یک برنامه‌ی کوچک چند مگابایتی است که بعد از این که آن را دانلود و باز کردید، از طریق اینترنت فقط درایورهای مورد نیاز شما را دانلود یا آپدیت می‌کند.

شبیه‌ساز هاست روی سیستم عامل

جهت افزایش سرعت کار و نیز کاهش هزینه‌های تمرین نیاز است تا ما فضای هاست را روی سیستم عامل خود شبیه سازی کنیم. برای این کار از یک نرم‌افزار استفاده می‌کنیم. توضیحات و آموزش‌های مفصل را در طی دوره به شما خواهیم داد. اما علی‌الحساب نرم‌افزارهای لازم برای این کار را دانلود کنید. اگر از ویندوز استفاده می‌کنید تنها xampp را دانلود کنید و اگر کاربر مکینتاش هستید mamp را دانلود کنید.

Adobe CC

همان طور که احتمالاً می‌دانید، چند سالی است که کمپانی ادوبی به سمت ابزارهای آنلاین حرکت کرده و سعی دارد تا با فراهم کردن امکانات لازم، کاربران را به استفاده از فضای ابری برای ذخیره‌ی فایل‌هایشان ترغیب کند. عبارت CC (مخفف Creative Cloud) که چند صباحی است جلوی نرم‌افزارهای ادوبی جا خوش کرده است نیز به همین منظور است. حالا ادوبی در نسخه‌ی جدید فتوشاپ خود به این مورد بیشتر از گذشته توجه کرده و به شکل اساسی‌تری آن را در نرم‌افزار محبوب خود پایه‌ریزی کرده است.

شما برای نصب برنامه‌ی فتوشاپ، ایلاستریتور و ایندیزاین به سیستمی با ویندوز سون یا بالاتر، پردازنده‌ی Intel® ،Pentium® ۴ و یا ای‌ام‌دی AMD Athlon® با ۲GHz توان پردازشی، یک گیابایت رم برای نسخه‌ی ۳۲ بیتی (x86) و ۴ گیگابایت رم برای نسخه‌ی ۶۴ (x64) بیتی و حدود ۲٫۵ گیگابایت فضای خالی در هارد خود نیاز دارید. صفحه نمایش شما در حالت مطلوب بهتر است کمتر از ۱۲۸۰x۸۰۰ پیکسل نباشد؛ اما به عنوان حداقل، عدد ۱۰۲۴x۷۶۸ پیکسل نیز قابل قبول است.

اگر ویندوز شما از نوع ۳۲ بیتی است اما شما حداقل ۴ گیگ رم دارید، هرچه سریع‌تر نسبت به تغییر ویندوز با یک نسخه‌ی ۶۴ بیتی اقدام کنید.

نکته مهم: شما با صرف هزینه اندکی می‌توانید لپ‌تاپ فعلی خود را به میزان شگفت‌انگیزی ارتقا دهید، به نحوی که سرعت و عملکرد آن با حالت فعلی قابل مقایسه نباشد. در مقاله‌ی آموزشی افزایش سرعت لپ‌تاپ در این مورد توضیح داده‌ایم.

Illustrator

ایلاستریتور نرم‌افزار گرافیکی و محبوب کمپانی ادوبی است. این نرم‌افزار بر پایه‌ی وکتور (بردار) بنا شده است. در این نرم‌افزار می‌توانید انواع نقاشی دیجیتال، تایپوگرافی، کاراکتر، لوگو، پوستر، بنر و… را طراحی کنید.

Photoshop

فتوشاپ محبوب‌ترین و معروف‌ترین برنامه‌ی کمپانی ادوبی است. این نرم‌افزار بر پایه‌ی پیکسل است. ویرایش حرفه‌ای تصاویر و نیز خلق آثار گرافیکی، امکاناتی هستند که به صورتی بی‌نظیر در این نرم‌افزار وجود دارند.

Adobe XD

Adobe XD یکی از نرم‌افزارهای جدید شرکت ادوبی است. این برنامه مخصوص طراحان رابط کاربری و تجربه کاربری (یا همان UI Designer و UX Designer) توسعه داده شده است.

افرادی که کار با فتوشاپ یا ایلاستریتور را بلدند، به خاطر تشابه ابزارها در این چند نرم‌افزار خیلی سریع کار با Adobe XD را یاد می‌گیرند.

طراحان سایت و اپلیکیشن‌های موبایل از اصلی‌ترین کاربران این نرم‌افزار هستند.

Camera Raw

از این نرم‌افزار برای ویرایش عکس‌های حرفه‌ای خام که با دوربین‌های SLR یا DSLR گرفته شده‌اند، استفاده می‌شود. در صورتی که عکستان را با فرمت خام گرفته باشید، این نرم‌افزار امکان ویرایش White Balance، Shutter و… را در محیط خود به شما می‌دهد.

After Effects

شما برای نصب آخرین نسخه‌ی برنامه‌ی افترافکت به سیستمی با حداقل ویندوز ۱۰ شصت و چهار بیتی یا ویندوز ۱۰ شصت و چهار بیتی، پردازنده‌ی Corei5 و حدود ۱۵ گیگابایت فضای خالی برای نصب برنامه و نیز تأمین فضای کش نرم‌افزار در هارد خود نیاز دارید. صفحه نمایش شما در حالت مطلوب باید ۱۲۸۰X۹۰۰ پیکسل باشد.

در نظر داشته باشید که شما با صرف هزینه اندکی می‌توانید لپ‌تاپ فعلی خود را به میزان شگفت‌انگیزی ارتقا دهید، به نحوی که سرعت و عملکرد آن با حالت فعلی قابل مقایسه نباشد. در این مقاله بیشتر برای شما توضیح داده‌ایم.

Camtasia

بدون شک یکی از بهترین و قدرتمندترین برنامه‌های دنیا برای ساخت ویدیوهای آموزشی، برنامه‌ی کمتازیا است.